Gündem

YSK Başkanı Güven: İtiraz süreci sonuçlanınca mazbatayı vereceğiz

"Yayın yasağı kalkmadan haber girenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir"

23 Haziran 2019 21:00

YSK Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, "İtiraz süreci sonuçlanınca mazbatayı vereceğiz" dedi.

Güven, "YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurullarıyla ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu seçim sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağız" diye konuştu.

Güven'in açıklamaları şöyle:

"23 Haziran 2019 pazar günü yapılan İBB yenileme seçimi sonuçlanmıştır. Cezaevleri ve seyyar sandıklar dahil 31 bin 342 sandıkta oy kullanma hakkına sahip 10 milyon 560 bin 963 seçmen oylarını kullanmıştır. Bugün yapılan seçim sükûnet içinde gerçekleşmiştir.

Şu anda çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurullarınca sayım ve döküm işlemleri sonucunda tutulan sayım döküm cetveli, sandık sonuç tutanakları ilçe seçim kurullarımıza teslim edilerek ilçe birleştirme tutanakları tanzim edilmektedir. İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme eklemektedirler. Sisteme girilen sonuçlar ve resmi formatlı sayım döküm cetvelleri sandık sonuç tutanakları YSK’ya geldiği anda eş zamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır.

Bununla da yetinilmeyip seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte 2014 yılından bugüne kadar internet sitemizde ıslak imzalı olarak bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. Bu dünyada ilk yapılan işlemdir. Bu seçim sonuçları da en kısa sürece vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır.

YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurullarıyla ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu seçim sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağız."