Gündem

YSK, 31 Mart yerel seçimine katılabilecek partileri açıkladı

31 Mart yerel seçimlere 13 parti katılacak

02 Ocak 2019 18:17

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine katılabilecek partileri açıkladı.

Buna göre seçimde yer alacak partiler şöyle:

AK Parti
Bağımsız Türkiye Partisi
BBP
CHP
Demokrat Parti
DSP
HDP
Hür Dava Partisi
İYİ Parti 
MHP
Saadet Partisi
Türkiye Komünist Partisi
Vatan Partisi

EMEP: YSK kararını derhal düzeltmelidir

YSK’nın açıkladığı seçime girecek partiler listesinde adı geçmeyen Emek Partisi'nin (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı açıklamada “YSK kararını derhal düzeltmelidir” dedi.

Gürkan, seçime girme yeterliliğini kazanmak üzere gerekli sayıda teşkilatlanma çalışmalarını sonuçlandırarak örgütlülüğünü tamamlayan EMEP’in yine YSK engeline takıldığını belirterek “Yüksek Seçim Kurulu Yargıtay kayıtlarını esas almamış, partimizi seçime girecek partiler içerisinde saymamıştır. Yargıtay kayıtlarında seçime girme yeterliliği olduğu halde bu kararı alan YSK’nın tutumu objektiflikten uzak, tamamen keyfiyete dayalı, antidemokratik bir karardır. 'Tek adam' yönetiminin bütün kurumlarda örgütlendiği ve egemen olduğu dikkate alındığında zaten YSK’nin tarafsızlığı ve objektifliği tartışılırken bu kararla kurumsal olarak meşruiyetlerini bir kez daha tartışılır hale getirmişlerdir" dedi.

ÖDP'den de itiraz

Evrensel'e konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da yerel seçimlere katılma şartları konusunda gerekli örgütlenmeyi yaptıklarını söyledi. Bu nedenle en kısa sürede itiraz dilekçesini vereceklerini belirten Taş, itiraz ettikten sonra daha detaylı açıklama yapacaklarını dile getirdi.