Gündem

Şoför halk otobüsünde klimayı açmadı, yolcular isyan etti: Ne biçim insansın!

18 Temmuz 2023 18:36

Antalya'da özel halk otobüsünde yolcularla şoför arasında "klima" tartışması yaşandı. Şoför, aracı durdurunca yolcular isyan etti. Otobüsçüler Esnaf Odası ise klimaların yetersiz kaldığını açıkladı.

Hava sıcaklığının gölgede 42 derece olduğu Antalya'da yolcular klima açmayan özel halk otobüslerinden şikayetçi oldu. Belediye ve odalara bu konuda çok sayıda şikayet iletilirken, bazı yolcular yaşanan klima tartışmalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepkisini gösterdi.

Sosyal medyadaki bir paylaşımda, şoförün hararet yaptığı gerekçesiyle aracın klimasını açmadığını söyleyen yolcular, dolu olan otobüste hamile ve yaşlı insanların olduğunu ancak şoförün aracı durdurup hareket etmediğini yazdı. Şoföre isyan eden yolcular, “Ya devam et ya da polis çağıracağım. Madem ilerlemiyorsun, araç tahsis edeceksin, buradaki herkesin ücretini ödeyeceksin. Kendi kafana göre iş yapamazsın. Bunca insanın hakkına giriyorsun. Burada yaşlı var, hamile insan var. Ne biçim insansın!" dedi.

''Klimalar yetersiz kalıyor''

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, bütün şoförlere her gün sabah klimaları açmaları konusunda uyarıda bulunduklarını ancak hava sıcaklığından dolayı klimaların yetersiz kaldığını söyledi. (DHA)