Gündem

Yol TV, 24 Haziran'da Adil Seçim Platformu'nun verileriyle yayın yapacak

Adil Seçim Platformu, 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirmesi yaptığını açıklamıştı

22 Haziran 2018 14:53

T24 Haber Merkezi

Millet İttifakı'nda yer alan partilerin kurduğu, çok sayıda meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Adil Seçim Platformu'nun verileri, 24 Haziran akşamı Yol TV ekranlarından paylaşılacak.   

24 Haziran'daki baskın seçimler için hazırlıklarını tamamlayan Yol TV, "Adil Seçim Platformun’un verileriyle, güncel haberlerle, konuklarımızla ve canlı bağlantılarla yayında olacağız" duyurusunu yaptı.

Adil Seçim Patformu, 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirmesi yaptığını belirterek seçimler için kurulan 181.869 sandığın yüzde 99,6’sının, seçmen sayısı itibariyle 59 milyon seçmenin yüzde 99,9’unun oyunun denetimini sağlayacağını ifade etmişti.

Adil Seçim Uygulaması

'Adil Seçim Uygulaması'nı geliştirdiğini duyuran platform uygulamanın seçmenlerin tümünün sandık başından bilgi geçebilmesine, sandık tutanaklarının görsellerinin iletebilmesine hizmet edeceği bildirildi. Uygulamanın ayrıca canlı destek özelliği de bulunacak.

 

Adil Seçim Platformu'ndan oy verme işlemi bittiği andan itibaren sandık başındaki görevliler eliyle, tüm sandıkların ıslak imzalı birleştirme tutanaklarını bünyesi içerisinde yer alan siyasi partilerin seçim merkezlerine ulaştıracak.

“Adil Seçim uygulaması ve kurulan tutanak karşılaştırma sistemi eliyle seçim sonuçlarını hızla, hiçbir şüphe ve şaibeye mahal vermeyecek şekilde, gerçek zamanlı olarak görecek ve kamuoyu ile de bu bilgiyi paylaşacağız" denilen Platforma yayıncı desteği de Yol TV'den geldi. 

Platformdan yapılan açıklamada şunlar söylenmişti:

"Kimseyi markaja almayacağız, kimsenin kimseyi markaja almasına göz yummayacağız, her seçmenin oyunu özgürce ve huzur içinde kullanması için ve hangi partiye oy verirse versin her seçmenin oyunun sandığa atıldığı gibi çıkması için sandık kurulu üyelerimizle, müşahitlerimizle ve yurdun dört bir yanında görevli binlerce gönüllü avukatımızla anayasanın ve yasaların verdiği bütün gözetim, denetim yetkimizi sükunet ve kararlılıkla kullanacağız.''

'Müşabir' ağı

Platform tarafından Ankara’da kurulan “Adil Seçim Basın ve İletişim Merkezi”nde alınan tüm verilerin gerçek zamanlı olarak duyuracağı ifade edilirken sandık başından haber geçecek olan müşahit-muhabirlerimizle yani 'müşabirler'in gün boyu haber ileteceği öğrenildi.

Tüm oy kullanacaklara sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Adil Seçim Platformu duyurusunda seçmenler için bir mesaj da yer aldı:

"Adil Seçim Platformu üyeleri ama aynı zamanda birer seçmen olarak tüm seçmenlere ilk açıklamamızda dile getirdiğimiz çağrımızı yineliyoruz:

"Seçme hakkı, oy kullanmakla başlayan ve biten bir hak değildir. Oyuna sahip çıkmak da seçmen olmanın gereği ve seçmenlerin hakkıdır. Tüm seçmenleri seçme haklarını tam olarak kullanmaya, sandıklara sahip çıkmak üzere yola çıkan bizlere destek olmaya çağırıyoruz.

"Bir oydan bir şey olmaz demeyin, vereceğiniz bir oyun Türkiye’nin kaderini değiştirebileceğini unutmayın, mutlaka ama mutlaka gelin ve oyunuzu kullanın.
Online platformlardan “ADİL SEÇİM UYGULAMA”sını telefonunuza indirin, kayıt olun. Adil bir seçim için bizimle iletişimde kalın!

"Müşahit olduysanız, muhabir de olabilirsiniz. Sandık başından haber geçmek içi MÜŞABİR olun. musabir.com’dan kaydolun, kendi sandığınızın haberini yapın, bize gönderin.

"Hemen, kendinize yakın hissettiğiniz bir siyasi partiye ya da seçim güvenliği ile ilgili çalışan bir inisiyatife gelin ve görev alın. Adil Seçim Platformu olarak sandık başındaki denetim ve izleme hakkımızı tam olarak kullanabilmek için sandık gözlemcisi (müşahit) başvurularını almaya  23 Haziran akşamına kadar devam edeceğimizi unutmayın!

"Resmi görev almamış olsanız da oy kullandığınız sandık başında durmanın hakkınız olduğunu unutmayın, ne olursa olsun sandık başından, kesinlikle ayrılmayın.

"Seçim öncesinde, sırasında ve sonrasında açıklamalarımızı takip edin. Yaygınlaştırmamıza destek olun.

"Adil bir seçimin ancak ve ancak sizlerin de varlığı ve katılımı ile mümkün olduğunu unutmayın.

"Adil Seçim Platformu bileşenleri olarak söz veriyoruz, seçmenlerin tümünün iradesinin seçime tam ve eksiksiz olarak yansıması, sandıkta sadece ve sadece adaletin hakimiyeti için bütün gücümüzle sandık başında olacağız. Hangi partiye, hangi adaya oy verirse versin, tüm vatandaşlarımız müsterih olsun ki herkesin oyu bizim oyumuzdur, onurumuzdur."