Gündem

YKS birincisi Namık Emre Acar: 12 yıldır sıkı bir şekilde çalıştım

Acar, başarısının sırrını ve hedefini anlattı

20 Temmuz 2023 11:53

Zeki Dursun

ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını açıkladı. Sayısal alanda Türkiye birincisi, Konya PEMA Koleji öğrencilerinden Namık Emre Acar oldu. Acar, başarısının sırrını ve hedefini anlattı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023 YKS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve milyonlarca adayın beklediği sınav sonuçları açıklandı.

17-18 Haziran tarihinde AYT, TYT ve YDT sınavlarına giren adaylar, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden sınav sonuçlarını ve aldıkları puanları görüntüledi.

Türkiye birincisi Konya’dan çıktı

2 milyon 573 bin 169 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) sayısal alanda iki öğrenci birinciliği paylaştı. Onlardan biri, Konya PEMA Koleji öğrencilerinden Namık Emre Acar oldu.

Başarısının sırrını anlattı

Sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen ve açıklandığı an heyecanı daha da artan Acar, başarısının sırrını ve hedeflerini anlattı.

Acar, “Çok çalıştım, çok emek verdim. Zorlu bir dönemdi. Başarıyı da elde ettim. 12 yıldır sıkı bir şekilde çalıştım. İyi gelmesini bekliyordum, birincilik geldi güzel oldu. Bilgisayar mühendisliği ve Tıp arasındayım. Üniversite olarak karar vermedim” dedi.

Acar’ın ailesi de düzenli bir şekilde çalışan Namık Emre için böyle bir sonucu beklediklerini söyledi.