Gündem

Yıllardır çocuğunun babası olduğunu kanıtlamaya çalışıyor

"Bu bize yapılan bir zulümdür"

11 Mayıs 2020 11:39

Güney Kıbrıs’ta 17 yıldır yaşayan Erkan Bozkurt (32), Pani (36) adında bir Rum ile evlendi. Rum yönetiminin, Türk vatandaşı olduğu gerekçesiyle Bozkurt'u 6 yıldır vatandaşlığa almadığı iddia edildi. Rum eşinden çocuk sahibi olan Bozkurt, yıllardır çocuğunun babası olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Erkan Bozkurt, "Baba olduğumu bir türlü kanıtlayamıyorum. Çocuklar benim ama Rum yönetimi, Türk olduğum için çocuklarımın kimliğine adımı yazmıyor" dedi. Bozkurt, çocuklarının kimlikleri için Rum İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu ancak Bakanlık, Güney Kıbrıs kimlik kartına aile bölümüne baba adını yazmadığını ifade etti.

"Zulüm"

Rum Kesimi'nin davranışlarını eleştiren Bozkurt, "Bu bize yapılan bir zulümdür" dedi. Erkan Bozkurt olayla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Uzun yıllardır bir mücadele veriyoruz. Eşim Pani'nin görüşmediği kişi kalmadı. Ama bir sonuç elde edemedik. Rumlar, beni baba olarak kabul etmedi, çocuklarımın babası olduğumu resmi evraklarda gösteremiyorum."

Tek istediğinin çocuklarının babası olduğunu kanıtlamak olduğunu ifade eden Bozkurt, "Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Türküm diye çocuklarımın babası kabul edilmemem, faşist bir zihniyetin göstergesi. Türk makamlardan yardım istiyorum" diye konuştu.