Gündem

Murat Yetkin: Eklemlerimizi, ortak paydalarımızı güçlendirerek 100’üncü yılda Cumhuriyet'e, Cumhuriyet değerleri ve demokrasiye sahip çıkmak gerekiyor

04 Eylül 2023 11:12

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Avrupa Şampiyonu olan A Milli Voleybol Takımı ve Teknofest'in ardından "Eklemlerimizi, ortak paydalarımızı güçlendirerek 100’üncü yılda Cumhuriyete, Cumhuriyet değerleri ve demokrasiye sahip çıkmak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. 

Yetkin, yazısında, "Şampiyon sporcularımız nasıl toplumun uzuvlarını birbirine bağlayan eklemlerin işlevini görüyorsa teknoloji şampiyonu olmaya talip gençlerimiz de toplumu birbirine bağlayan, bağlaması gereken eklemlerinden. Dün akşam şampiyon voleybolcuların zaferiyle milli gurur duyanların ne kadarı örneğin Teknofest hadisesiyle de heyecanlanıyor? 2018’den bu yana 8’incisi Ankara’da düzenlendi, bugün bitiyor. Şimdiye dek 1 milyon genç başvurmuş teknoloji yarışmalarına, 1 milyon; çoğu üniversitelerden, bilimi teknolojiye çevirip yükselme fırsatı görmüşler. Türkiye’de daha önce örneği görülmemiş, tabanı hareketlendiren bir teknoloji hamlesi" dedi. 

Yetkin, "Şampiyon voleybolculara modern hayat tarzları ve bu yönleriyle gençlere örnek oluyor diye diş bileyenler de Teknofest gençliğini peşin hükümlerle Erdoğan’ın askerleri olarak görüp kafasını çevirenler de toplumun ortak paydalarından, eklemlerinden bölenlere istemeden de olsa cesaret verdiklerini görmeli artık" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın