Seçim 2023

Yeşil Sol Partili Çandar'dan 'protokol' yorumu: Kürtleri rahatsız eder

24 Mayıs 2023 18:32

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, kayyum ve mülteciler ile ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı arasında imzalanan protokolün Kürtleri rahatsız edeceğini ifade etti.

Amida Haber'de yer alan habere göre, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçimlerine dört gün kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile masaya oturdu. Cengiz Çandar, Özdağ ile yapılan protokolde, "kayyum ve mülteciler" ile ilgili maddeler Kürt illerinde rahatsızlığa neden olduğunu belirtti.

"Ben bütün protokol türünden hoşlanmış değilim"

YSP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, yaptığı açıklamada, protokolde yer alan kayyumlarla ilgili maddenin "kayyumların devamı" şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirtti. Çandar, "Kayyumlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kararı ile atandı. Kılıçdaroğlu kendisi için yoruma gidecek bir şekilde. 'Yargı kararı yok dolayısıyla bu kayyum atamaları yargı kararı sonucu değildir' diyebilir. Ben bütün protokol türündün hoşlanmış değilim, beğenmedim" şeklinde konuştu.

"Düşüşe neden olur mu, bunu kestirmem çok zor"

Çandar, Özdağ ile yapılan anlaşmanın Kürt oylarında bir düşüşe neden olup olmayacağı sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"İkinci turda Kürt oylarında düşüşe neden olur mu, bunu kestirmem çok zor. Kürtler eğer stratejik oy verecekse, düşüş olmaması icap eder. Ama bu protokol Kürtleri rahatsız eder mi eder."

TIKLAYIN I CHP ile Zafer Partisi arasında imzalanan protokol: 7 temel ilke altına imza atıldı