Gündem

Levent Gültekin: Tayyip Erdoğan'ın elinden din alınmalı

Yazar Levent Gültekin ezan tartışmasıyla ilgili Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

14 Mart 2019 12:43

Seçimlere sayılı günler kaldı. Miting meydanlarında Feminist Gece Yürüyüşü, 'ezanı ıslıkladılar, ezana saygısızlık yaptılar' sözleriyle gündem yapılıyor.  Yazar Levent Gültekin 'ezan' tartışmasını Şirin Payzın'a değerlendirdi. 

"Erdoğan'ın elinden din alınmalı"

"Ezan meselesi Kabataş iftirasına benziyor" ifadelerini kullanan Gültekin; " Ezan düşmanlığı diye bir şey yok Türkiye'de. Savunma pozisyonundan çıkmamız lazım. Ezan kutsal değildir, ibadet kutsaldır. Kadınların özgürlük talebi, sokağa çıkma gerekçeleri ezandan daha kutsaldır" diye konuştu. Başörtülü/başörtüsüz; hiçbir kadının ikinci sınıf vatandaş olmayı kabul etmeyeceğini ifade eden Gültekin "Kadınlar erkeklerden daha cesurlar daha kararlılar" dedi.

Çocuk istismarı, iş cinayetleri ve tren facialarını hatırlatan Gültekin şöyle konuştu:

"Onu niye dert etmiyorsun. Erdoğan'ın elinden dini almak gerekiyor. İran'da bir kadına başörtüsünü eleştirdiği için 33 yıl hapis cezası verilmiş. Türkiye'yi buraya sürüklüyorlar." 

"Muhalefet de koltuk derdinde"

Muhalefeti de eleştiren Gültekin "Muhalefet yok, koltuk kapmaya çalışanlar var. Dertleri Türkiye değil. Erdoğan'ı yolsuzlukla eleştirecek bir parti yok. Çünkü kendileri de yolsuzlukla adı çıkmış (CHP'yi kast ediyor) kişileri aday gösterdi" dedi.