Gündem

Yerel Demokrasi Konferansı 11 Şubat'ta toplanıyor

Bileşenler 10 Şubat'ta, konferansa sunulacak olan sonuç bildirgesinin taslağını oluşturmak üzere İBB Sevgi Soysal Kültür Evi'nde toplanacak

09 Şubat 2024 15:26

Yerel Demokrasi Konferansı, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri ışığında 11 Şubat 2024'te, saat 10.00 ile 18.00 arasında İstanbul’un Fatih ilçesindeki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde toplanacağını duyurdu.

Konferans için yapılan ön toplantılar sonucunda hazırlık sürecinde "Yerel-Merkez İlişkisinin Demokratik Biçimde Yeniden Düzenlenmesi”, “Kent Hakkı”, “Ekolojik Yerel Yönetimler”, “Halkçı Toplumcu Yerel Yönetim”, “Herkesin Kenti” başlıklarıyla beş atölye kurulması, atölyelerin kendi aralarından seçeceği moderatör ve raportörlerin 10 Şubat 2024 tarihinde bir araya gelerek sonuçları değerlendirip, birleştirmesi kararlaştırıldı.

Atölye katılımcıları kendi aralarından toplumsal cinsiyet eşitliği esasına göre moderatör ve raportörlerini seçecek.

Konferans çalışmalarına kurumsal temsil ve uzmanlık esasına göre Türkiye’nin her tarafından çok sayıda kişi ve kurum katıldı.

Buna göre konferansa Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevilerin Sesi Dergisi, Demokrasi İçin Birlik, Devrimci Yapı İş Sendikası, Emekçi Hareket Partisi(EHP), Emek Partisi(EMEP), Engelsiz Bileşenler Federasyonu, Eşik gönüllüleri Fikri Sönmez Yerel Yönetimler ve Demokrasi Derneği, Gökpınar Koruma Platformu, Güngören Demokrasi Platformu, İstanbul Halkevleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Her Yer Çocuk, Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV) Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD), İklim Adaleti Koalisyonu, Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Türkiye İşçi Partisi( TİP) Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türk Tabipleri Birliği Validebağ Savunması, Yeşil Sol Parti Girişimi, bireyler ve belediye başkanları katılacak. 

Sonuç bildirgesi için bir gün önceden toplanılacak

Ayrıca 10 Şubat'ta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Sevgi Soysal Kültür Evi’nde isteyenlerin katılacağı bir toplantı daha gerçekleştirilecek. Bu toplantıda atölye raportörlerinin bütün raporlar üzerinde yapacağı çalışmadan sonra konferansta sunulacak sonuç bildirgesinin taslağı oluşturulacak.

Demokrasi İçin Birlik (DİB) sözcüsü ve eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen'in konuşması ile başlayacak olan toplantının kolaylaştırıcılığını konferans hazırlık komisyonundan Ayşegül Devecioğlu üstelenecek..

9 Şubat itibariyle gelip misafirhaneye yerleşen katılımcılar için saat 9 da bir Zeytinburnu’ndaki İBB misafirhanesinden servis kaldırılacak.