Gündem

"Yenidoğan çetesi" soruşturması: Ruhsatı iptal edilen hastanelerdeki hizmetlere son verildi

21 Ekim 2024 14:35

T24 Haber Merkezi

"Yenidoğan Çetesi"ne ilişkin soruşturmada ruhsatı iptal edilen ve sevk işlemleri tamamlanan Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi mühürlendi, bu hastanelerin tabelaları indirildi.

"Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların sevk edilmesinin ardından hizmetlerine son verildi.

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilip ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında, ruhsatı iptal edilen İstanbul'daki 9 özel hastane boşaltıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazının ardından başlatılan taburcu ve sevk işlemleri tamamlandı.

Bu kapsamda, sevk işlemleri tamamlanan Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi mühürlendi, bu hastanelerin tabelaları indirildi.

Bu hastanelerdeki hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

Özel Reyap İstanbul Hastanesi ile Özel Birinci Hastanesindeki yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların da sevki tamamlandı. Nakli mümkün olmayan bazı hastaların tedavileri İl Sağlık Müdürlüğünce yeni belirlenen uzman branş doktorların gözetiminde bu 2 hastanede sürdürülüyor.

Hizmetlerine son verilen bu hastaneler de yoğun bakımdaki hastaların tedavileri tamamlandıktan sonra mühürlenecek.

Öte yandan, hizmetlerine son verilen bazı hastanelerin önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılması ancak hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.

TIKLAYIN-Yenidoğan bebekleri para için ölüme götüren çete ülke gündemine oturdu!

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - 750 TL vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber: Bankalara talimat gitti

TIKLAYIN - Dışişleri Bakanı Fidan'dan 'FETÖ' üyelerine çağrı: Üzerinizdeki büyü artık kalkmıştır, yol yakınken dönün

TIKLAYIN - Çiçekçi çocuğu tek yumrukla öldürdü; "Bir anlık öfke ve sinirime yenik düştüm"

TIKLAYIN - "Vural Çelik" paylaşımı ile tepki çeken Gülse Birsel'e, Şenay Gürler'den destek geldi

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu'ndan İbrahim Kaboğlu'na "ilk 4 madde" tepkisi: Çok talihsiz bir açıklama, kötü bir başlangıç yaptı

TIKLAYIN - 140Journos derledi: Adliyede organize edilen uyuşturucu ve grup seks partisi skandalı!

TIKLAYIN - Fatih Altaylı: Gülen’in ardından örgütün bir kısmı varlıklar için kavgaya tutuşur, bir kısmı AKP’ye yeniden yamanır, yapamayanlar da birbirlerini deşifre etmeye başlar

 

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!