Gündem

Erdoğan ve Erbakan görüşmesi sona erdi: Erbakan, gazetecilerin Ankara ve İstanbul'da ittifak sorusunu yanıtsız bıraktı

12 Aralık 2023 16:45

Güncelleme: 12 Aralık 2023 20:39

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü.

AKP Genel Merkezi'ndeki görüşme saat 17.00'da başladı. Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık bir saat sürdü.

Fatih Erbakan, görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine görüştüklerini aktardı.

Gündem Gazze ve Türkiye

Görüşmede, Gazze'deki gelişmeler ve Türkiye gündemiyle ilgili konuların görüşüldüğünü aktaran Erbakan, yaklaşan seçimlerle ilgili çeşitli fikir alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Seçim de konuşuldu

"Ankara ve İstanbul'da bir ittifak olabileceğini söylemiştiniz. Bu görüşmede bu değerlendirildi mi?" sorusuna Erbakan, "Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir" yanıtını verdi.

Erbakan, vakti geldiğinde ve gerekli görüldüğünde daha ayrıntılı bir açıklama yapılacağını ifade etti.

"Yakın zamanda bir görüşme planlanıyor mu?" sorusu üzerine Erbakan, planlanmış bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Erbakan'ın ekonomi eleştirileri gündem olmuştu 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Orta Vadeli Program'la ilgili değerlendirmede bulunarak, "Dostun en iyisi acı söyleyendir' sözünden hareketle en son açıklanan orta vadeli ekonomik programla ilgili Yeniden Refah Partisi olarak bir değerlendirmede bulunmak istiyorum. Orta Vadeli Program, üzülerek ifade ediyorum ki, maddi sıkıntıların ortadan kaldırılmasına, ekonominin düzeltilmesine, enflasyonun ortadan kaldırılmasına, milletin yükünün hafifletilmesine, dar gelirlinin alım gücünün, refah seviyesinin artırılmasına vesile olabilecek bir program gibi gözükmüyor" demişti.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak ülke, millet, devlet ve yeni neslin geleceği için Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girdiklerini, herhangi bir pazarlık yapmadan bu adımı attıklarını hatırlatan Erbakan, şunları söylemişti:

"Milletimiz yaşadığı bütün ekonomik sıkıntılara rağmen enflasyona rağmen geçim derdine rağmen devletinin, ülkesinin, vatanının geleceğini düşündü ve seçimlerde üzerine düşeni yaptı. Cumhur İttifakına destek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine vesile oldu. Fakat bunun arkasından görev bizlerde düşüyor. Başta, hükümete iktidara düşüyor. Bütün sıkıntılarına rağmen dişini sıkarak ta olsa ülkesinin, milletinin, geleceği, bekası için tavır alan bu aziz milletimize verilen sözlerin tutulma vaktidir. Bu aziz milletimizin maddi manevi sıkıntılarından kurtarılması için gerekenlerin yapılması vaktidir. Geçim derdinin ortadan kaldırılması enflasyonun, ortadan kaldırılması alım gücünün, refah seviyesinin artırılması, iş imkanları ve istihdamın oluşturulması. Bu adımların acilen atılmasını 85 milyon milletimiz iktidardan ve hükümetten elbette ki beklemektedir."

TIKLAYIN - Erbakan "Dostun iyisi acı söyler" dedi, AKP'yi eleştirdi: Hani OVP ile faizden kurtulacaktık?