Ekonomi

Yeniçağ Yazarı Zelyut: Erdoğan seçim kararı, Nebati ise affını isteyerek aziz milletimize son hizmetlerini ifa edebilirler

"Nebati ve Erdoğan gerçeklerden kopmuş durumdalar"

12 Temmuz 2022 09:35

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, yüksek enflasyon ve artan dolar kuruyla birlikte ekonomide yapılan hataları eleştirerek "Bu saatten sonra Erdoğan seçim kararı, Nebati ise affını isteyerek aziz milletimize son hizmetlerini ifa edebilirler" dedi. 

Zelyut, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurumların bağımsızlığını sarsacak işlere girdiğini belirterek, bu durumun 2018'de 55 milyar dolar olan yabancı yatırımcı girişini 15 milyar dolara düşürdüğünü ifade etti. ABD'de Fed'in faiz artışlarının dünyadaki dolar arzını kısacağına işaret eden Zelyut " Bunu DXY yani dolar endeksinin 107 üzerine çıkmasından anlıyoruz. Küresel manada doların altı önemli paraya karşı değerini gösteren bu endeks Haziran başında 101 civarındaydı. Şu sıralar FED'in faiz artırımlarına başlaması ile sert bir şekilde yukarı doğru gidiyor. Ve bu gidişatı Nebati ıskaladı" ifadelerini kullandı.

Zelyut şöyle dedi:

"İçeride boş laflarla, sabır gösterin diyerek roket gibi yukarı giden fiyatlara karşı hatalarında ısrar eden, sorunlara sadece bakmakla yetinen bir yönetim var. Dışarıda ise Fed'in faiz artışı ile kıtlaşan, değerlenen bir dolar gerçeği ile karşı karşıyayız. İki gerekçe de halkımıza enflasyon ve sefalet taşıyor.

Nebati ve Erdoğan gerçeklerden kopmuş durumdalar. Sürekli enflasyondaki düşüşü gelecekte bir güne taşıyarak halka boş umutlar vermekten başka bir şey yapmıyorlar. Evet aynı gerçeği tekrar ediyoruz ama yapısal manada bu ülkede bir çözüm yok…

Deniliyor ki, enflasyonu yine Erdoğan çözer? Yahu bu millet Erdoğan'a padişah yetkileri verdi, o zaman neden çözemedi? Sorunun kendisi sorunu nasıl çözebilir?"

Yazının tamamı için tıklayın