Ekonomi

Yeniçağ yazarı Zelyut: Enflasyon ve kurda en zor kış geliyor

"Tefecilere ödenecek faiz için kışın yeni zam dalgalarına herkesin hazır olması gerekir"

16 Ağustos 2022 11:13

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, temmuzda verilen 64 milyar liralık bütçe açığına değinerek "Böylece bütçe 2 ay üst üste açık vermiş oldu. Ama en sıkıntılı rakam ise faiz harcamalarından geldi." dedi.

Zelyut "Enflasyon ve kurda en zor kış geliyor" başlıklı yazısında şöyle yazdı:

"Her fırsatta Nas diyerek faize savaş açmış gibi görünenlerin ödediği faiz öyle böyle değil. 2021 Ocak-Temmuz arasında 114 milyar TL faiz ödenirken bu yıl aynı dönemde 151 milyar TL ödenmiş. Artış %45 olmuş…

İlk yedi ayda tefecilere verilen para ile 2 adet TÜPRAŞ kurulabilirdi, ülkenin dışa olan bağı böyle tesislerle koparılırdı… Ama AKP budur işte, üretmek yerine tefecileri, yandaşları zengin eden, bunu yaparken de algı oyunlarını başarı ile icra eden bir siyasi organizasyondur.

Bu açıklar, bu faizler kimden alınıyor? Vatandaştan…

O zaman tefecilere ödenecek faiz için kışın yeni zam dalgalarına herkesin hazır olması gerekir. AKP ekonomik modeli bağımsız kılmadıkça, Afgan/Suriyeli işçilerle düşük teknolojili üretim yapıldıkça, ithalat hem tarım hem sanayide baronlar oluşturdukça, biz ülke olarak verilen açıkları kapatmak için tefecilerden daha çok borç alırız. O borçları da vatandaşa yapılan zamlarla karşılarız.

Anadolu'da buğday üretmek yerine Rus buğdayı için Karadeniz'de koridor açmayı başarı gören zihniyetle bu kış sonumuz daha da kötüye gidecektir…"

Yazının tamamı için tıklayın