Gündem

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Danıştay, 'tek adam'ın Meclis'i ayaklar altına almasını, AKP'li bir hukukçunun onay oyu ile 'hukuki' hale getiriyor!

Uğuroğlu, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi

22 Temmuz 2022 10:41

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararını hukuka uygun bulmasını "Dört dörtlük hukuki skandal" olarak nitelendirdi. 

"Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesinin ve Anayasa'nın yok sayılması"nın birinci skandal olduğunu söyleyen Uğuroğlu şöyle devam etti:

"İkinci skandal; Danıştay savcısının 'cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal olamaz' mütalaasına rağmen Danıştay 10. Dairesi cumhurbaşkanlığı kararını onayladı.

Üçüncü skandal; Danıştay 10. Dairesinin 5 kişilik heyetinden 3'ü onay, 2'si ret verdi. Onaylayan üyeler arasında mahkemenin tek kadın üyesi olan ve AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1. Hukuk Müşaviri iken Danıştay'a atanan Lütfiye Akbulut'un da olduğu ortaya çıktı. Dördüncü skandal; Yargının resmen AKP'nin arka bahçesi olduğudur." 

Uğuroğlu, "'Tek adam' cumhurbaşkanı kararname ile kendisine yetki tanımlıyor ve bu yetki ile de Meclis'in egemenliğini ayaklar altına alıyor. Danıştay da bu skandalı AKP'li bir hukukçunun da onay oyu ile sözde hukuki hale getiriyor" yorumunu yaptı. 

Yazının tamamı için tıklayın.