Gündem

Yeni Şafak yazarından ‘Şehir Üniversitesi’ eleştirisi: Davutoğlu meselesi olmadığına kimseyi ikna edemeyiz, iktidar tutkusu bizi kardeş katline götürmemeli  

22 Kasım 2019 12:27

Yeni Şafak gazetesi yazarı Faruk Beşer, “İslam’ı kamusala taşımak” başlıklı yazısının son bölümünde Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı Şehir Üniversitesi’nin mal varlığına Halkbank tarafından tedbir konmasını eleştirdi. Beşer, “Şehir Üniversitesi haberleri herkes gibi bizi de üzüyor. Biz FETÖ’ye neden karşı çıktık? Müslümana şedit, kâfire mülayim oldukları, başkalarına hayat hakkı tanımadıkları için değil mi? Biz aynısını yaparsak ne farkımız kalır?” dedi.

Beşer, Bu bağlamda meselenin Davutoğlu meselesi olmadığına kimseyi ikna edemeyiz. Siyaset benim işim değil, ama onunla siyasi bir hesaplaşma yapılacaksa bunu kendi kulvarında yapmalıyız. Kaldı ki Şehir Üniversitesi demek de Davutoğlu demek değil. İktidar tutkusu bizi kardeş katline kadar götürmemeli. Son karar Sayın Cumhurbaşkanımız’a kalınca bu hatanın düzeltileceğini umuyorum” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın