Gündem

Yeni Şafak yazarı: Siyasi iletişim için geçerli şu tespiti tekrarlayalım: Fazla olan yanlıştır

10 Kasım 2022 09:10

Yeni Şafak’ın iletişimci yazarı Ali Saydam, AKP- HDP görüşmesi ile ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener eleştirilerine değinerek “Siyasi iletişim için geçerli şu tespiti de tekrarlayalım: ‘Fazla olan yanlıştır’” değerlendirmesinde bulundu. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin grup toplantısında, AKP’nin Anayasa değişikliği için HDP’yle görüşmesini diline doladığını aktaran Saydam,  “Aslında son dönemde psikolojik üstünlüğü tamamen elinde tutan AK Parti’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili değil HDP, hiçbir siyasi parti ile görüşmesine gerek yoktu… Anayasa Teklifi’ni MHP ve BBP ile birlikte Meclis’e getirirdi…”  dedi.

Saydam, “Muhalif hiçbir siyasi partide “iş birliği arıyorlar” algısını oluşturmaya gerek yokken, Adalet Bakanı’nın Meclis’te tüm siyasi partileri Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirmek üzere ziyaret etmesi, bazılarınca ‘teknik’ bir konu olarak yorumlandı. Onlara göre 6’lı Masa’nın HDP ile kol kola girip iktidara yürümeye kalkması ise ‘teknik’ değil, ideolojik bir farkı ortaya koyan ‘siyasi’ bir konuydu” diye yazdı.

Ziyaretle ilgili MHP Genel Devlet Bahçeli’nin  “Son derece doğal ve doğrudur” açıklamasına yer veren Saydam, “Birbirlerinden çok farklı durumlar da olsa AK Parti’nin bu ‘teknik’ ziyaretini bir ‘siyasi iletişim’ fırsatı olarak ele alıp, söylem geliştirmesini Meral Akşener Hanım’dan beklerdik… Ancak, insanı ‘Mağluptur bu yolda galip’ pozisyonuna sokacak böylesine agresif bir üslubu yakıştıramadık…” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener’in partisinin grup toplantısında Erdoğan’a yönelik eleştirilerine yer veren Saydam, “Bundan böyle kimin, neyi, hangi niyetle söyleyip yaptığını tespit edecek ve ona göre pozisyon alacak millî iradeye inanmak ve güvenmekten öte yapacak pek bir şey yok…

Siyasi iletişim için geçerli şu tespiti de tekrarlayalım: ‘Fazla olan yanlıştır’” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın