Gündem

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Selahattin Demirtaş 6’lı masadan umudunu kesmiş

"6’lı masanın Kılıçdaroğlu dışındakileri çoktan masayı dağıtmıştır"

31 Mayıs 2022 09:38

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, bugünkü  yazısında 5,5 yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın muhalefeti eleştirdiği yazısından alıntılar yaparak “6’lı masadan umudunu kesmiş. Ya da bize ortaklarıyla birlikte bir şey söylemeye çalışıyor. Ne demek istediğimizi bu bağlamın sonunda söyleyeceğiz” dedi.

 Öztürk’ün “Demirtaş da 6’lı masanın dağıldığı fikrini empoze ediyor” başlıklı yazısını ilgili bölümü şöyle:

 "HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş, 6’lı masadan umudunu kesmiş. Ya da bize ortaklarıyla birlikte bir şey söylemeye çalışıyor. Ne demek istediğimizi bu bağlamın sonunda söyleyeceğiz.

Ama önce Demirtaş’ın, 6’lı masa için, ‘(…) ortak bir söylem üretip ortak bir sloganda ‘Voltran’ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar. O kadar çok ve gereksiz şeyi tam bir kakafoni şeklinde söylüyorlar ki, sonuçta hiçbir şey söyleyememiş oluyorlar’ dedikten sonra daha önce ‘faşist’ dediği İyi Partililere ve Akşener’e sözü getiriyor:

‘(Akşener) Biz bu seçimde hakkıyla birinci parti olacağız ve ben başbakan olacağım. Nasıl yani? Birlikte masaya oturduğunuz liderleri seçimde eze eze yenip tek başına 360 milletvekili çıkararak Anayasa’yı değiştirecek ve sonra da başbakan mı olacaksınız? Diğer partileri yenmek için mi altılı masada oturuyorsunuz? İlginç.’

Demirtaş’ın sözlerini sizin takdirinize bırakıyorum. Ama bir hatırlatma da yapayım.

6’lı masanın Kılıçdaroğlu dışındakileri çoktan masayı dağıtmıştır. Ve birinci turda ‘çoklu aday’ fikrini seçmenlere empoze etmeye başlamışlardır. Nasıl olsa onlara göre, 2’nci turda ‘Tuvalet terliği’ne mührü basacaklar!

Nasıl tezgah ama?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Demirtaş'tan muhalefete: Kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız, lütfen artık kendinize gelin