Gündem

Yeni Şafak yazarı: Muhalefet, 2023’ü ideolojik yol ayrımı olarak göstermeye devam ederse nefret söylemi daha da artacaktır

"Muhalefet, seçmeniyle birlikte ‘Türkiye tufanına’ hazırlanıyor adeta"

01 Eylül 2022 10:00

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, insansız hava aracını yapan Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ile Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın "Bu projelerle alakalı mevcut siyasi iktidarın da bir gevşemesi olacak olursa ciddi akamete uğrama riski ve dünyadaki liderliğini kaybetme riski bulunmakla birlikte en ufak gevşeklik değişiklik ya da farklı ajandalarla yapılmış eylemlerin her biri bu projeleri yok etmeye yeter” sözlerini köşesine taşıdı. 

Samsun’da Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’te Selçuk Bayraktar’ın, Bayraktar TB2’leri almak için 24 ülke sıraya girdiğini, dört ülkenin de Akıncı TİHA için başvuru yaptığını açıkladığını yazan Çelik, Türkiye’nin insansız milli muharip uçağı Kızılelma’nın ilk defa burada sergilendiğini ifade etti.

Bayraktar’ın Samsun’da Bayraktar İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma ile ilgili açıklamaları ve daha önce verdiği bir röportajındaki “2023’ün ilk altı ayında Akıncı göklerde olacak”  sözlerine yer veren Çelik şöyle devam etti:

Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılında hem savunma sanayiinde hem de insansız hava aracı teknolojisinde dünyanın en gözde ülkesi olacak. Selçuk Bayraktar 2023’ün ilk yarısını, yani haziran öncesini işaret edince sosyal medyadan ilginç tepkiler yükseldi. ‘2023’ün haziran ayında iktidar değişecek. Sen bu uçağı uçuramayacaksın’ yorumları düştü önüme. Bir değil, iki değil böyle onlarca politik tehdit yağdı. Şunun altını çizelim: Muhalefet, seçmeniyle birlikte ‘Türkiye tufanına’ hazırlanıyor adeta. “

“Geçenlerde Fransız gazetesinde yayınlanan analizdeki ‘Amerika ve Avrupa, Türkiye’de iktidar değişikliği sonrasına hazırlanmalı’ cümlesi de bu hesaplaşma arzusuna dâhil” diyen Çelik şöyle devam etti:

Selçuk Bayraktar, “muharebe sahasında paradigma değiştireceğiz” diyor ama olası bir iktidar değişikliğinde Türkiye’yi, savunma sanayii projelerini ve kendisini bekleyen tehlikelerin idrakinde. Önceki akşam katıldığı canlı yayında açık açık ifade etti: ‘Farklı farklı siyasi ajandalarla yapılmış eylemlerin her biri bu projeleri yok etmeye yeter. Takoz koyarsanız önüne, ‘hiçbir işe yaramıyor dersiniz’ aynı Devrim otomobilinde olduğu gibi. Bugün de bu taşların döşendiğini görüyoruz.’

Muhalefet, 2023’ü ideolojik yol ayrımı olarak görmeye ve göstermeye devam ederse, hemen her platformdan yağmur gibi yağan nefret söylemi daha da artacaktır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın