Gündem

Yeni Şafak yazarı İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösteren AKP'lileri eleştirdi: Her devrin adamı zatlar

"Bu çevreler, İmamoğlu’na hak etmediği bir paye vererek Başkan Erdoğan ile İmamoğlu’nu aynı kefeye koyarak İmamoğlu için ‘Erdoğan’ın kaderini yaşıyor’ hadsizliğinde bulunuyorlar"

19 Aralık 2022 09:13

Yeni Şafak yazarı ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, bugünkü yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine tepki gösteren AKP’lileri eleştirdi. 

İmamoğlu’na verilen cezanın “haklı” olduğunu  savunan Orakoğlu, “AK Parti içindeki AKP’liler ve bazı işgüzar yazarlar 2023 seçimlerinde yargıda İmamoğlu’na verilen ceza için Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girip açıklama yapmasını istiyorlar. Her devrin adamı olan bu zatlar, ne istiyorlar nasıl bir açıklama yapılmasını istiyorlar anlamak mümkün değil!” görüşünü dile getirdi.

İmamoğlu’na verilen cezaya tepki gösteren bu isimlerin, Türkiye’de yargının bağımsızlığını tartışmaya açan devlet ve iktidar karşıtı çevrelerin etkisinde hareket ettiğini yazan Orakoğlu, şöyle devam etti: 

"Bu şahıslar İmamoğlu’nun bu kararla mağdur olduğu ve açıklama yapılmazsa, ‘Millet 2023 seçimlerinde bunun hesabını sorar’ şeklinde muhalefetten (Millet İttifakı’ndan) daha fazla AK Parti ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dahi eleştirerek açıkça seçimlerin kaybedileceğine yönelik kehanette bulunuyorlar. Misal olarak da İstanbul’da Yüksek Seçim Kurulu kararıyla 2019'da tekrarlanan büyükşehir belediye başkanlığı seçimini örnek gösteriyorlar. 31 Mart’ 2019’daki yerel seçimleri 13 bin 729 oy farkla kazanan İmamoğlu, seçimlerin tekrarında bu kez rakibi Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı Binali Yıldırım’a yaklaşık 800 binden fazla oy fark atmıştı.

‘Eğer üst mahkemeler kararı onaylarsa, AK Parti 2023 seçimlerinde benzer bir hezimet yaşayacaktır’ eleştirisi veya örtüsü altında temennilerini dile getiriyorlar. Bu çevreler İmamoğlu’na hak etmediği bir paye vererek Başkan Erdoğan ile İmamoğlu’nu aynı kefeye koyarak İmamoğlu için ‘Erdoğan’ın kaderini yaşıyor’ hadsizliğinde bulunuyorlar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın