Gündem

Yeni Şafak yazarı: Ekrem İmamoğlu İstanbul’dan kurtulmak istiyor

"Tatiller, kayak keyfi, kar felâketindeki rahat tavırları, büyükelçilerle buluşmalar, anlam verilemeyen Karadeniz turu, üstenci dili, ‘vız gelir tırıs gider’ çıkışı ile İmamoğlu, kredisini büyük oranda tüketti"

04 Ağustos 2022 09:08

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, CHP genel başkan yardımcılarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin artık sosyal medyada bile anılmadığını yazdı.

İmamoğlu’nun gündeme gelmek için kendisinin uğraştığını ancak kimsenin umurundu olmadığını yazan Çelik, “En son katıldığı yayında 'Sünni bir ailenin çocuğuyum. Müslümanım' dedi. Altılı masanın diğer üyelerine ve özellikle de Meral Akşener’e son kez el kaldırdı. Olmadı. İmamoğlu çaresiz, bir arayış içinde. Elimdeki verileri aktaracağım ve sizler de göreceksiniz, tünelin sonunu gördü. İstanbul’dan kurtulmak istiyor” diye yazdı.

Areda Survey ve Fokus İstanbul araştırma şirketlerinin İmamoğlu ile ilgili yaptığı saha çalışmalarının verilerine paylaşan Çelik, İBB Başkanı’na seçmen desteğinin eridiğini savundu.

Çelik, “Tatiller, kayak keyfi, kar felâketindeki rahat tavırları, büyükelçilerle buluşmalar, anlam verilemeyen Karadeniz turu, üstenci dili, ‘vız gelir tırıs gider’ çıkışı ile İmamoğlu, kredisini büyük oranda tüketti. Sempatisini de yitirdi. Twitter’dan belediye başkanlığı yapma, İstanbul’u sosyal medyadan yönetme projesi de üçüncü yılda patladı. Bugün, bu pazar seçim olsa İstanbul halkı Ekrem İmamoğlu’nu başkan seçer mi? Elimdeki araştırmalara göre; oy alıyor ancak seçilemiyor” düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın