Gündem

Yeni Şafak yazarı: Asıl deprem semiren, vahşi kapitalizmin bütün özelliklerini gösteren GSM şirketlerinin çökmesiyle oldu

27 Eylül 2019 07:43

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, dün İstanbul'da meydana gelen ve kentte yaşayan milyonları sokağa döken depremle ilgili olarak, "Asıl 'deprem' GSM operatörlerinin resmen çökmesi oldu" dedi. Kaplan, "GSM şirketleri, vahşî kapitalizmin bütün özelliklerini gösteriyorlar: Fena halde semirdiler; hem çok iyi hizmet verip vermedikleri tartışabilir hem de özellikle bakım işlerinde tam anlamıyla vurdumduymazlar!" ifadesini kullandı.

Kaplan'ın "Deprem’e hazırlıklı mıyız?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Uzmanlar, bu depremden sonra daha büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyorlar. Ve gerek resmî yetkilileri, gerekse bütün halkımızı tedbiri elden bırakmamaya davet ediyorlar.

Dünkü depremde can kaybı olmadı Allah’a şükür; hafif yaralanan bir kaç vatandaşımız var sadece. O kadar. Bina konusunda da çok büyük hasar olmadı bu kez. Bu durum nefes aldırdı İstanbullulara.

Fakat dünkü depremde asıl “deprem” GSM operatörlerinin resmen çökmesi oldu! Deprem’in şakası yok ama GSM şirketleri şaka gibiydiler! En fazla ihtiyacımız olduğu anda bir işe yaramayan telefon şirketleri ne işe yarar gerçekten, diye sormadan edemiyor insan!

Burada yeri geldi, mutlaka vurgulamak boynumuzun borcu: GSM şirketleri, vahşî kapitalizmin bütün özelliklerini gösteriyorlar: Fena halde semirdiler; hem çok iyi hizmet verip vermedikleri tartışabilir hem de özellikle bakım işlerinde tam anlamıyla vurdumduymazlar!

Ama reklamlara inanılmaz masraf yapıyorlar: Asıl israfı bunlar yapıyorlar!

GSM şirketleri her bakımdan sıkı denetime tabi tutulmalı, kabiliyetleri, hizmetleri, girdileri-çıktıları özenle kontrol edilmeli!