Gündem

Yeni Şafak yazarı: AK Parti için 'büyü bozuldu' ifadesini kullanmanın tam vaktidir

"Elbette 'iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu' diyenlerden değilim"

12 Temmuz 2019 08:41

Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak, "AKP için 'büyü bozuldu' ifadesini kullanmanın tam vakti olduğunu" söyledi. Albayrak, "Sanırım sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına başlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, 'büyü bozuldu" ifadesini kullandı. 

"Elbette 'iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu' diyenlerden değilim" ifadesini kullanan Albayrak, "İşsizlik" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

AK Parti için büyünün bozulması ifadesi bundan yıllar önce kullanılmıştı ama sanırım sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına başlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, “büyü bozuldu” ifadesini kullanmanın tam vaktidir.

Yeni parti çalışmalarına ilerleyen günlerde değineceğim, ama AK Parti’nin toplumun yarısından çoğuyla kurduğu özel bağın gevşemeye, eprimeye başlamasının miladı hakkında muhtelif rivayetler olsa da, görünür olduğu ilk nokta İstanbul seçimleriydi. Dolayısıyla oradan alarak tahlile devam edelim.

Ekonomi, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de seçmen davranışını yönlendiren önemli faktörlerden biri. Ve AK Parti ile millet arasında gönül bağı diyebileceğimiz derecede kavi şekilde kurulan ilişki, 17 yıllık zaman zarfında hiçbir vakit ekonomi ile sınanmamıştı.

Bu bir ilk.

Elbette “iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu” diyenlerden değilim, bu cümleyi kurmak eski muktedirlerin düştüğü kibir hatasına düşmek olur ki, zaten 15 Temmuz’da kelleyi koltuğa alıp sokaklara çıkan, vatan uğrunda şehitler, gaziler veren bu milletin hak ettiği yargı da bu olmazdı doğrusu.

İstanbul’un CHP’ye geçmesi noktasına gelinmesinde birden çok faktör rol oynadı. Büyünün bozulmasına neden olan ve çoğu maddi olmayan bu faktörlerin bir kısmına daha önce değinmiştim. Ekonomi ise maddi sebepler arasında ve kabul edelim ki sıkı bir sebep. Türkiye’de bir süredir hayat pahalılığının yanı sıra işsizlik oranı çok yüksek.

Yazının devamı için tıklayın