Gündem

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül: 15 Temmuz’u kim yapmışsa, Ekrem’i sahaya sürenler de onlar

11 Haziran 2019 09:27

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu için, "15 Temmuz’u kim yapmışsa, Ekrem’i sahaya sürenler de onlar" ifadesini kullandı.  Karagül, "Gezi terörünü kim planlayıp uygulamışsa, Ekrem de öyle bir planlamanın ürünü" iddiasını yazdı.

Karagül "Ekrem İmamoğlu diye bir figür yok, çalışılmış bir proje var. Senaryoya göre elverişli bir adam bulunmuş, FETÖ bağlantıları, çokuluslu çevrelerle ilişkileri, içeriden operasyoncularla yakınlıkları hesaba katılmış" ifadelerini öne sürdüğü, "" başlıklı yazısının bir bölümünde şunları yazdı: 

Arkasındaki güçlerden cesaret alıyor. Onların gücüyle Türkiye’yi hırpalıyor. Onların gücüyle kabadayılık yapıyor. Onların gücü ve talimatlarıyla önüne gelene meydan okuyor.

O bir rol adamı. Bir ihale adamı. Bir senaryo yazılmış, oraya oturtulmuş. Ne konuşacağı, nasıl ses tonu kullanacağı, hangi kelimeleri kullanacağı, nasıl giyineceği bile o senaryoda belirtilmiş.

Ekrem İmamoğlu diye bir figür yok, çalışılmış bir proje var. Senaryoya göre elverişli bir adam bulunmuş, FETÖ bağlantıları, çokuluslu çevrelerle ilişkileri, içeriden operasyoncularla yakınlıkları hesaba katılmış.

Kendisine bugün o rol verilmiş, yarın başka bir rol verilir, belki de devreden çıkarılır, yerine başkası ikame edilir.

Onu ciddiye almayın, sözlerini önemsemeyin, o ahkam kesmeler, o racon kesmeler, o havalı tavırlar, onun tavırları değil. Arkasındaki güçlerin farkında, bunun şımarıklığı, olgunlaşmamış cahil cesareti ile hareket ediyor.

Arkasındaki güçler ittifakına, o ittifakın Türkiye ile hesaplaşmasına odaklanın. Asıl mücadele burada. Kimler bunlar, ona bakın.

Zihinlerinizi, kalplerinizi karatmalarına, gözlerinizi kör etmelerine izin vermeyin. Onlarla nasıl mücadele edilir ona bakın. Bu mücadele Ekrem’le başlamadı, onunla da bitmeyecek, ona bakın.

Partisinden değil, ABD’den, İsrail’den, Avrupa’dan, FETÖ’den, PKK’dan, Türkiye ile hesabı olan ne kadar çevre, örgütlenme, finans çevresi varsa onlardan güç alıyor.

Onlardan aldığı cesaret ile devlete ayar veriyor, millete ayar veriyor, sokağa ayar veriyor, bu ülkeye ait ne varsa küçümsüyor, bir alaycı ukalalıkla şov yapıyor, yaptırılıyor.

Onların sözünü tekrarlıyor. Onların ajandasına göre hareket ediyor. Ekrem’in bir sözü yok, cümlesi yok, fikri yok. Onların davranış modellerine göre hareket ediyor. Onların dediği gibi giyiniyor. Onların söylediği gibi gülümsüyor.

Kurduğu cümleleri bile onlar belirliyor. Biraz projenin dışına çıktığında çuvallıyor, kırıp döküyor. Geri çekip hizaya sokuyorlar, sonra tekrar sokağa sürüyorlar.

Ekrem İmamoğlu sadece bir seçim projesi değil. Konunun seçimden çok daha öte, milletimize ve ülkemize ağır maliyetler getirecek boyutları var.

Arkasında bütün FETÖ kadroları var. Zaten projenin uygulayıcısı onlar.Bugüne kadar gözlerden ırak tutulmuş, saklanmış, hazırlanmış, çalışılmış, FETÖ tarafından “işte bu sizin adamınız, buna yatırım yapın” diye çokuluslu güçlere pazarlanmış, takdim edilmiş bir isim. Şimdi bu senaryoyu da bu figüranı da Türkiye’ye pazarlıyorlar.

Mesele seçim değil. Belediye başkanlığı seçimi değil. FETÖ’nün, PKK’nın arkasında kim varsa Ekrem’in arkasında da onlar var.

15 Temmuz’u kim yapmışsa, Ekrem’i sahaya sürenler de onlar.

Gezi terörünü kim planlayıp uygulamışsa, Ekrem de öyle bir planlamanın ürünü.