Gündem

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Likoğlu’dan Taksim saldırısı yorumu: Sadece PKK’nın değil, diğer terör örgütlerinin ortak olduğu bir saldırı

"Daha çok canlı bomba riskiyle karşı karşıyayız"

16 Kasım 2022 09:20

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya değinerek ‘FETÖ’, PKK ve IŞİD’in çaresizlik içinde olduğunu yazdı. 

Örgütlerin çaresiz ve güçsüzleştikçe saldırganlaşacağını ifade eden Likoğlu “Türkiye güçlendikçe, düşmanları çaresizleşiyor ama kalleşçe saldırı riskleri artıyor. İstanbul Taksim’deki saldırının biçimi işte bu kalleşliğin en bariz örneğidir. Bu saldırı sadece PKK’nın değil, diğer terör örgütlerinin ortak olduğu bir saldırıdır. Hatta sadece terör örgütlerinin değil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isyanından anlıyoruz ki, bu örgütlerin sahibi de, üst aklı da bu kalleşliğin içindedir” değerlendirmesinde bulundu. 

Asıl hayal kırıklığının siyasette yaşandığını ifade eden Likoğlu, Altı Masa’nın 8 toplantısını ardından yaptığı açıklamayı eleştirdi. 

Likoğlu, “Terör örgütleri, onların arkasındaki eller ve siyasi uzantıları böylesine bîçâre duruma düştüklerine göre, herkesin çok daha dikkatli olması gerekir. Gerçek anlamda da, mecazî anlamda da daha çok canlı bomba riskiyle karşı karşıyayız. Gaye-i hayalleri yıkılanın nasıl saldırganlaşabileceğini akılımızdan hiç çıkarmamamız lazım…” uyarısında bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı

TIKLAYIN - PKK, İstiklal saldırısıyla bağlantısı olmadığını iddia etti

TIKLAYIN - Emniyet, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlının kimliğini açıkladı, yakalanma anı paylaşıldı

TIKLAYIN - Emniyet'ten İstiklal saldırısı hakkında açıklama: Şahıs ülkeye kaçak girdiğini, PKK tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini beyan etti

TIKLAYIN - MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı

TIKLAYIN - Üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile konuşulduğu belirlenen MHP İlçe Başkanı: “Ehliyetimin fotokopisini çoğaltıp hat almışlar”