Gündem

Yeni bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih duyuruldu

27 Aralık 2019 13:50

Milli Savunma Bakanlığı, Şubat 2020 sınıflandırma dönemi sonuçlarının 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacağını açıkladı.

Yeni bedelli askerlik sistemiyle bir aylık eğitimin sonunda bedelliye ayrılanlar, kurada belirlenenler, belli bir miktar ücreti ödeyecekler, bedelliye ayrılacaklar ve askerlikle ilişikleri kesilecek. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Ocak, Şubat ve Mart 2020 celp ve sevk dönemlerinde silahaltına alınacak yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/erlerin, Şubat 2020 sınıflandırma dönemi sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden 24 Ocak 2020 tarihinde duyurulacaktır. Söz konusu vatandaşlarımız sevk evraklarını e-Devlet ve askerlik şubelerinden alabilecektir. Bedelli askerlikten yararlanacak vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için ödemelerini en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda bedelli askerlik temel eğitimine tabi tutulacak yükümlülerin celp ve sevk dönemleri ile temel eğitim yapacakları eğitim birlikleri 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.”