Gündem

Yeni Akit yazarından AKP'ye: Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda yeni atılımlara ve reformlara ihtiyacımız var

"Tek başına iktidar olabilmek için doğru ekonomik politikalar, pahalılığın önlenmesi, dar gelirlilerin, ücretlilerin yüzünün güldürülmesi gerekiyor"

22 Ağustos 2022 09:26

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, AKP'nin 21. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kaleme aldığı yazısında “Türkiye’nin geride bıraktığı 20 yılın bilançosunu iyi analiz etmek gerekiyor. Tarihten ders çıkaran, kendisini özeleştiriye tabi tutan, nerelerde yanlış yaptığının muhasebesini yapan bir iktidarın başarılı olması kaçınılmazdır. Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda yeni atılımlara ve reformlara ihtiyacımız var”  düşüncesini dile getirdi.

Ekonominin hâlâ kötü olduğunu Şanlıdağ, “Belirli sayıdaki marketlerde indirime gitmek yeterli değil. Dev AVM’ler yine bildiğini okuyor.  Ekonomi politikasını değiştirmeli ve rasyonel adımlar atmalıyız.  Pahalılık devam ediyor” dedi.

Seçimlere on ay kaldığını ve hiç kimse için seçimi kazanmanın çantada keklik olmadığını ifade eden Şanlıdağ, “Doğru adımlar atıp, kıblesi düzgün adamlarla yola devam edilmelidir. Hâlâ Türkiye’nin en büyük partisi Ak Parti’dir. İktidar yıpratır, metal yorgunluk oluşur. Tek başına iktidar olabilmek için doğru ekonomik politikalar, pahalılığın önlenmesi, dar gelirlilerin, ücretlilerin yüzünün güldürülmesi gerekiyor. Ak Parti geçmişte bunu başardı, bugün de başarabilir. Toplumun özgürlük ve hukuk taleplerine Ak Parti cevap verdi ve bu yüzden uzun süre ayakta kalmayı başardı. Bugün bazı konularda yanlış şeyler yapıyoruz. 10 ay siyasette uzun bir süredir. Ekonomik kalkınmaya önem vermeli, hukukun üstünlüğünden ödün vermemeliyiz. Yeniden toplumun tamamında umut vaat eden politikalar geliştirmeliyiz. Hukuk, demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi temel evrensel değerleri korumalı, bunlara tezat teşkil eden ayrık otlarını içinizden atmalısınız. Müteahhit (tüccar zihniyetli)  siyasetçi ve bürokrattan hayır gelmez. O hep kendi çıkarını ve çevresini düşünür. İhale kovalayan adamın milletin derdiyle dertlenmesi mümkün değildir. Bulunduğu makama artı değer katmayan, hep eksilten siyasetçi ile yol yürünmez. Burnundan kıl aldırmayan, vatandaşın taleplerini yerine getirmeyen, hatta telefonlarına bile bakmayanları listeye koymayın. Ortak akla ve istişareye önem verin. Şangay yolunda ilerlerken demokratik dünyadan kopmayın.” uyarılarında bulundu. 

Şanlıdağ, AKP’ye “Beraber yürüdüğümüz kişilerin ve partilerin toplumdaki karşılığını iyi analiz edin. Ak Parti öncesindeki siyasi paradigmanın ülkeyi iflasın eşiğine nasıl getirdiklerini en iyi siz bilirsiniz. Onların yakıp yıktığı ülkeyi, batırılan bankaları siz kurtarmıştınız. O kotlarınıza dönün lütfen” çağrısı yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın