Gündem

Yeni Akit yazarı Öztürk: Eğitimde, ailede, kültürde ittifakı bir türlü sağlayamadık Batı’dan beslenme ısrarını sürdürmekteyiz

30 Mart 2021 12:08

Yeni Akit gazetesi yazarı Hüseyin Öztürk, "Eğitimde, ailede, kültürde ittifakı bir türlü sağlayamadık Batı’dan beslenme ısrarını sürdürmekteyiz" görüşünü savundu. 

Öztürk yazısında, "Nihayet bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın başkanlığındaki hükümetler, teknik ve teknolojik bakımdan yüzelli yıllık -bilerek ve isteyerek yapılan ihanetleri- aşarak, savunmadan tarıma kadar her sahada önemli gelişme kaydederek, teknoloji ihraç etmektedir. Demek ki, 'Bizden bir şey oluyormuş'  Dışarıdan ve içeriden terör ve ihanet şebekelerinin önü kesilince neler yapılabildiğini görmekteyiz. Merhum Mümtaz Turhan, Mehmed Akif, Nurettin Topçu, Nuri Demirağ, Erol Güngör ve diğer münevverlerimiz bugünleri görseydi, kim bilir ne kadar gurur duyarlardı. Yalnız maalesef aynı gelişmeyi, Cumhurbaşkanımızın da sıkça hatırlattığı gibi 'aile-eğitim-kültür' konusunda bir türlü gösteremedik." düşüncesini dile getirdi.

Öztürk şu ifadeleri kullandı: 

"Bizim medeniyetimiz, Mümtaz Turhan ile Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.’lerini, aynı akıl, düşünce ve eylemde buluşturan bir medeniyettir. Eğitimde, ailede, kültürde bu ittifakı bir türlü sağlayamadık. Hâlâ üç hususta da Batıdan beslenme ısrarımızı sürdürmekteyiz. Oysa Mimar Sinan ile Yunus’u, Mehmed Akif ile Mümtaz Turhan’ı birbiriyle harmanlamadan ne Batı’ya ne Doğu’ya ne de kendimize söyleyecek sözümüz olamaz."