Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Taksim’de patlatılan bomba, Türkiye’nin tüm dünyanın hedefinde olduğunu bir defa daha bize gösterdi

"Artık iktidar-muhalefet kavgası bir tarafa bırakılıp, ne güvenlik güçlerimizin, ne de sivillerin hiçbir zarar görmeyeceği, huzurlu bir Türkiye’nin inşası için, elbirliği ile hareket etmenin vakti gelmiştir"

14 Kasım 2022 09:09

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin olarak “Türkiye’nin tüm dünyanın hedefinde olduğunu bir defa daha bize gösterdi” yorumunu yaptı.

Terör saldırılarının uzun süredir Türkiye’nin gündeminden düştüğünü yazan Karahasanoğlu, “Ancak Türkiye’nin, dünya gündemindeki oyun kurucu rolünü her geçen gün daha da yaygınlaştırıyor olması, karanlık odakların yeni planlar eşliğinde karşımıza çıkmak için fırsat kolladığını da bize gösteriyordu.

Dün o fırsatı yakaladıklarını düşündüler..

Bombayı patlattılar” diye yazdı.

Saldırının arka planındaki faillerinin üzerine gidilmesi gerektiğini ifade eden Karahasanoğlu, “Artık iktidar-muhalefet kavgası bir tarafa bırakılıp, ne güvenlik güçlerimizin, ne de sivillerin hiçbir zarar görmeyeceği, huzurlu bir Türkiye’nin inşası için, elbirliği ile hareket etmenin vakti gelmiştir..

Terör örgütleri lehine yapılacak tüm açıklamalar, iktidarı ile muhalefeti ile, tüm siyasi partiler tarafından en sert şekilde kınanmalı, tavır alınmalıdır..

Terör, ‘ama-mama’ denilmeden mahkûm edilmelidir..

‘Benim teröristim iyidir’ mantığı, terkedilmelidir..” düşüncesini dile getirdi.

Karahasanoğlu, “O faillerin arkasına gitmezseniz. Gidemezseniz..

O faillerin arkası, bir başka saldırı ile, tekrar karşımıza çıkarlar..

Türkiye yekvücut olarak, bu saldırının faillerini, bombayı koyanla birlikte, arka plandaki gerçek faillerini, organizatörlerini bulup, hesap sormak zorundadır” görüşünü dile getirdi.

Yazının  tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı