Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Kralın çıplak olduğunu söyleyemeyen vefasızlar, nankörler etrafımızı sarmış

27 Haziran 2022 09:15

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a destek veren AKP kurucusu ve eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in “’Kral çıplaktır' demek Ahmet’i Mehmet’i hedef almak anlamına gelmez" sözlerini eleştirdi.

Çelik’in “Efendim kral çıplaktır ifadesi şudur, diyelim ki Türkiye yüksek enflasyon var bugün. Bunu gör arkadaş” sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koyduğunu savunan Karahasanoğlu, “Sanki bu ülkede bir tane AK Partili yönetici, ‘Enflasyon yok. Uyduruyorlar’ demiş gibi.. Algı yapıyor” görüşünü dile getirdi.

Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in “yediği kaba pislediğini” yazan Karahasanoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Gezi Davası ile ilgili  “Biz mağdur değiliz, dilekçemiz gereği işlem yapılsın” dediklerini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Ali Babacan, gezi isyanında sadece ilk hafta, borsadan çıkan para miktarının 1.250 milyon dolar olduğunu söylüyordu..

Devam ediyor, “Olaylar, buradan yürüyerek gidebileceğiniz çok küçük bir parkta başladı. Küçük bir gruptu ve bu insanların çevre kaygıları vardı. Kaygıları gayet haklıydı ve gelişmeleri protesto ediyorlardı. Sonra bazı illegal örgütler ki bunların arasında Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine bombayla saldıran örgüt de vardı. Bu protestoyu sömürmeye, istismar etmeye başladılar” diyor.

Devam ediyor:

“Arabaları, dükkanları yakıyorlar, otobüsleri deviriyorlar, molotof kokteyli atıyorlar, polise atmak için demir bilyeler kullanıyorlar. Bu konuda hiçbir hoşgörü olamaz. Şiddet varsa hükümet gayet kararlı duracaktır. Hiçbir geri adım atmayacaktır.”

Bu sözlerin sahibi Ali Babacan..

Şimdi geri adım atıyor..

“Polise, molotof atıyorlar” dediği terör örgütlerinden şikayetçi değilim” diyor..

Ben de bağırıyorum, sesim çıktığı kadar: “Kral çırılçıplak!”

Gezi isyanında mağduriyetim yok diyen, o tarihte de Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan Babacan’ın partisindeki Sadullah Ergin, 2011 yılında, Yargıtay’a 160, Danıştay’a 51 yeni üye seçilirken, hemen hemen tüm isimlerin FETÖ’cülerden belirlenmesine seyirci kalışını ve şimdi CHP ile yol yürüyüşünü, CHP genel başkanının da o tarihte, “Adalet Bakanı Yargıtay’a 160 militan seçti” sözünü unuttuğunu hatırlatıp, tekrar haykırıyorum:

‘Görmeyenler görsün. Duymayanlar duysun.. Bilmeyenler bilsin: Kral çıplak!. hem de çırılçıplak!’”

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşinin yayınladığı ses kaydına değinen Karahasanoğlu, CHP’de işler böyle yürüyor. 'Kral çıplak.. Hem de çırılçıplak!' Ama gördükleri halde kralın çıplak olduğunu söyleyemeyen vefasızlar, nankörler etrafımızı sarmış. Ne yaparsınız?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - AKP'li Hüseyin Çelik'ten Bülent Arınç'a destek: En zor günümüzde yanımızda olan liberal yazarların canına okuduk, Kavala'yı süründürüyoruz!