Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu, İyi Parti grup toplantısında kürsüye çıkan genci hedef aldı: Devletin yurdunda kal, sonra gel, “Barınmamız yetersiz” de!

02 Kasım 2023 10:14

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haftalık grup toplantısında kürsüye çıkardığı üniversite öğrencisini hedef aldı. Karahasanoğlu, öğrencilerin sorunlarını aktaran öğrenciye "Kürsüye çıkmadan önce, gittiğin kuaföre kaç lira verdin? Saçları kuaförde tarattır. Sonra gel, “sosyal hayatımız yok” edebiyatı yap.. Devletin yurdunda kal.. Sonra gel, “Barınmamız yetersiz” de.." dedi. 

Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda Aydın’da Güzelhisar KYK Kız Yurdu’nda asansör faciasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ı ve yurt sorununu gündeme getirdi. Akşener, "600 bin öğrenciye birinci sınıf yurt yapılabilirdi. Türkiye’nin kaynak sorunu yok, ahlak ve zihniyet sorunu var. Kendileri itibarları için hiçbir masraftan kısmıyorlar. 500 milyon dolarlık uçağa biniyorlar. Kendi konforlarını gençlerimizin geleceğine tercih ediyorlar. Türkiye’nin israf, vicdan ve AK Parti sorunu var. Nasıl oluyor Zeren ölüyor? Bir gün konuşuluyor eresi gün hiçbir şey yok. Bize bu ülkeyi yönetmeyi nasip et bu ahlaksızları bitirmeyi nasip et. Dün Enes unutuldu gitti. Bugün de Zeren’i aramızdan koparan zihniyet aynı zihniyetin sonucudur ” dedi.

Beytullah Yiğit, “Zeren Ertaş arkadaşımızın ölümü ve 15 arkadaşımızın yaralanması nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Gençler ülkemizin geleceğini şekillendiriyor. Onların yaşadığı sorunların çözmek toplumumuzun gelişimini sağlıyor. Zeren’in sesi olmaya devam edeceğiz. Bir Zeren’i daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Sinop KYK Yurdu’nda yaşanan kazanın ardından müdür ‘Korkuyorsan binme’ demiştir. Hacettepe’de intihar eden Elif Zamir için müdürün yaptığı ‘Yaşanan talihsiz olay’ açıklamasını kabul etmiyoruz. Ordu’daki asansör kazasını da hiçbir zaman kabul etmiyoruz

“Canımıza kast eden bu tür zihniyetlerdir. Sorumlu kişiler sorumluluğu üzerinden atıyor. Bu ilgili kurumlar hiçbir öğrencinin canını önemsemektedir. Zeren Ertaş’ın babasının şu sözleri ‘Çocuğumu ilk kez devlete emanet ettim ve ona 25 gün bakamadı’ canımızı acıttı. Zeren Ertaş’ın ölümünden tüm sorumluların cezasını çekmesini istiyorum. Biz üniversiteye ölmeye değil okumaya geldik” ifadelerine yer verdi.

Yiğit, "Öğrencinin sosyal hayatı yok, barınması yetersiz, geçinmesi imkansız. Bu gençlerden derslerinin iyi olmasını bekleyebilir misiniz?" diyerek konuşmasına son verdi. 

Karahasanoğlu hedef aldı 

Karahasanoğlu, dünkü grup toplantısında asansör faciasının yaşandığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe 4. Sınıf öğrencisi Beytullah Yiğit'in kürsüdeki konuşmasını hedef aldı. 

Hasanoğlu bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Yazıklar olsun sana, çocukların katledildiği bir zaman diliminde, çocukları öldürenlerden ziyade, çocukları ölenlere “katil” diyen bir kadının davet ettiği kürsüde, “sosyal hayatımız yok” diyen kim olursa olsun, ona “yazıklar olsun” derim..

Ve sorarım: “Kürsüye çıkmadan önce, gittiğin kuaföre kaç lira verdin?”

Saçları kuaförde tarattır. Sonra gel, “sosyal hayatımız yok” edebiyatı yap..

Devletin yurdunda kal.. Sonra gel, “Barınmamız yetersiz” de..

Evet, bir gencimiz, kaldığı yurdun asansöründeki kaza sebebiyle hayatını kaybetti.

Ama kızını kaybeden, o büyük acıyı yaşayan baba bile, sizin kadar devletine sitem etmedi..

Dünkü grup toplantısında görünen o ki, Meral Akşener artık ipin ucunu kaçırmış. Cumhurbaşkanımıza, “meczup” diyor..

Daha 5 ay önce, kendisini ve 7 düvelin desteklediği ortaklarını eze eze sandıkta yenen bir Cumhurbaşkanına, “Cenab-ı Hak kursaklarından getirir” diyor.."

Yazının tamamını okumak için tıklayın