Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Fatih Altaylı, "Alçaksın, sahtekarsın" yazım nedeniyle bana dava açmış, iyi de durup dururken dememişimdir

07 Kasım 2023 09:20

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisine dava açtığını belirterek, "Ne yazmışız da, bize dava açmış, Altaylı? “Alçaksın, sahtekarsın, Altaylı” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.. İşte o yazı sebebi ile dava açmış, Altaylı.. İyi de. Herhalde durup dururken “Alçaksın, sahtekarsın” dememişimdir, değil mi? 40 yıla yaklaşan hukukçu kimliğimiz var.. Kime ne denileceğini iyi biliyoruz, herhalde.." diye yazdı.

Fatih Altaylı'nın, Hamas'ın kurucusu Şeyh Yasin hakkındaki yazısına işaret eden Karahasanoğlu, "O Şeyh Yasin, 75 yaşında iken, kendisini sebebi belirsiz şekilde, yani kıyak yapılarak serbest bıraktığı iddia edilen İsrail’in füzesi ile tekerlekli sandalyesinde şehid edilmişti. Altaylı çıkıp söylesin. Böylesine bir yalanı, söyleyen kişinin sıfatı nedir?

“Yanlış yazmışım, özür dilerim” diyorsa. Tabii ki bizden değil, Filistinlilerden, HAMAS’tan ve Şeyh Yasin’den.. O zaman sorun yok.. Bunu diyemiyorsa.. İstediği 50 bin TLik tazminat yerine havasını alır, benden hatırlatması" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...