Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Böyle bir şey olmadığı halde, dindar insanlara bu iftirayı atanlar da alçaktır, ahlaksızdır

29 Aralık 2022 09:18

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk tecavüzüne ilişkin haberlerin iftira olduğunu savunmayı sürdürdü. “Dinin bir emridir diyerek, 6 yaşında birisi ile evleneni duymadım, görmedim” diyen Karahasanoğlu, “Böyle bir şey olmadığı halde ve özellikle de olmadığını bildikleri halde, dindar insanlara bu iftirayı atanlar da alçaktır, ahlaksızdır” ifadesini kullandı.

Karahasanoğlu'nun bugünkü, "Soruyorlar: “Niye direniyorsun”! Cevaplıyorum: “Çünkü iftiraları tescilli”!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"‘Bugün 6 yaşında kızın evlendirildiği, o iftiraların dışında bir doğru olma ihtimali sıfır mıdır?’

Ben samimi düşüncemi söyleyeyim..

Kıvırmadan, zigzag yapmadan, kimseden menfaat gözetmeden, kimseden çekinmeden, sadece ahirette hesap vereceğimin bilinci ile samimi düşüncemi söyleyeyim..

Sonrasında isteyen istediğini söylesin:

17-18 yaşımdan bu yana, öyle 7-8 saat değil.. Günde 15-16 saat.. Hafta tatili, bayram demeden.. İş hayatının, sosyal hayatın içindeyim. Üst üste baktığınızda, günlük 5-6 saatlik uyku dışında, yıllık tatil, haftalık tatil, hatta bayram tatili demeden, hep sosyal hayatın içinde çalışan bir insan olarak  söylüyorum: 6 yaşında bir çocuğun evlendiğini görmedim, duymadım.

Bakın, ‘14 yaşında çocukların evlendiğini görmedim’ demiyorum.. ‘3 yaşındaki küçücük çocuğa sarkan sapıklıkları işitmedim’ demiyorum.. ‘Dinin bir emridir diyerek, 6 yaşında birisi ile evleneni duymadım’ diyorum. ‘Görmedim’ diyorum..

Gördüm diyen varsa, o ahlaksızları ifşa etsinler..

Bakın, ‘Ahlaksızlar’ diyorum..

‘Sapıklar’ diyorum.. 

Hani bana tuzak kurup, beni de sanki, ‘6 yaşında evlilik varmış’ gibi cümle kurmaya yöneltenler var ya.. Onların tuzaklarına düşmeden söylüyorum, dünyanın neresinde, 6 yaşındaki biri ile evliliği aklından geçiren varsa, ahlaksızdır, sapıktır..

Böyle bir şey olmadığı halde ve özellikle de olmadığını bildikleri halde, dindar insanlara bu iftirayı atanlar da alçaktır, ahlaksızdır.. "

Yazının tamamını okumak için tıklayın