Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Bir kamu yetkilisinden, Bakan'dan zamların arka planının açıklandığını duydunuz mu; Erdoğan hangi birine yetişsin

17 Temmuz 2023 12:01

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için "hangi birine yetişsin" diyerek, gelen zamlarla ilgili Hazine Bakanı, kamu yetkilisi veya bürokratların açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Karahasanoğlu, yazısında, "Hemen Tayyip Erdoğan’a yöneltmeyin okları.. Erdoğan hangi birine yetişsin. NATO’ya mı, AB’ye mi, bu hafta gideceği Körfez ülkelerine mi? Erdoğan yetişemediği için.. Diğerleri de konuyu açıklamak üzere iki dakikalarını ayırmadıkları için.. Ortalık kara propaganda operasyoncularına kalıyor.. Çok basit bir örnek. Vergi uzmanı olarak tanıtılan Ozan Bingöl isimli kişi, dün birçok internet sitesinde yer alan habere göre, demiş ki: “Konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarıldı.” İnternet siteleri de, sanki doğalgaz fiyatı üç katına çıkmış gibi, “Doğalgazda ÖTV üç katına çıktı” başlıkları kullanınca.. İnsanlarda bir kızgınlık, bir kızgınlık." ifadelerini kullandı. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin doğalgaza yüzde 224 zam geldiğini yalanlamasına değinen Karahasanoğlu, "Hani şu açıklamayı, ilgili bakanlığın yetkilileri, Resmi Gazete’de karar yayınlandığı saatlerde yapsalar da.. Ortalık bir avuç çakalın eline kalmasa.. Daha iyi olmaz mı? Yalan, bütün dünyayı dolaştıktan sonra.. Düzeltmek yerine.. Yalan daha piyasaya sunulmadan, gerçek açıklanmış olsa...Kötü mü olur?" dedi.