Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: HDP’liler, dünkü HEP’lilerden ders çıkarmamış olmalılar ki CHP ile ittifaka hazırlanıyorlar

"2023 seçimleri, 1991 seçimlerinin tekrarı olmaz inşallah...'

16 Eylül 2022 09:36

 Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül 1992'de JİTEM tarafından Diyarbakır'da vurularak öldürülen Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter’in oğlu Dicle Anter’i CHP Genel Merkezi’nde ağırlamasını köşesine taşıdı. 

1991-1997 arasında Türkiye’de 20 bin faili meçhul cinayet işlendiğini, Musa Anter cinayetinin de faili meçhul cinayetlerden biri olduğunu belirten Karahasanoğlu, Dicle Anter’in, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, “Artık babamın dosyası size emanet” dediğini aktardı.

Dicle Anter’i ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’na “Bugün babam Musa Anter cinayetinin 30 yıllık davanın zaman aşımına uğramadan önceki son duruşması yapıldı. Biliyorsunuz babam 20 Eylül 1992’de öldürülmüştü. 20 Eylül 2022’de 30 senesini doldurmuş olacak. 21 Eylül 2022’de de herhalde son duruşma olacak, karar duruşması. Bu son celsede karar verilmeyerek dava cezasızlık politikasına mahkum edildi. Bugün itibariyle davadan hukuken umudumuzu kesmiş bulunuyoruz” dediğini aktaran Karahasanoğlu, “Sanırsınız ki, AK Parti iktidarında, bir cinayet işlenmiş. Verilmek istenilen mesaj bu...” diye yazdı. 

Musa Anter cinayetinin bugünkü HDP’nin o tarihteki versiyonu olan HEP’in seçim ittifakı yaptığı SHP (Bugünkü CHP) ile DYP’nin kurduğu koalisyon hükümeti sırasında işlendiğini yazan Karahasanoğlu, şöyle devam etti: “O tarihte Cumhurbaşkanı Turgut Özal.. Turgut Özal’ı indirmek için, SHP, HEP ile ittifak yaparak seçime giriyor.. DYP de, sırf Özal’ı indirmek için, bu SHP ile koalisyon hükümeti kuruyor.. Dolayısı ile bugünkü 6+1 ittifakının bir örneğini, biz 1991 ve devamındaki süreçte yaşamıştık.. O zaman başarılı olmuşlardı. Turgut Özal’ı, bir şekilde indirmişlerdi..”

Karahasanoğlu, özetle yazasına şöyle devam etti:

Bugün HDP’liler, dünkü HEP’lilerden ders çıkarmamış olmalılar ki... CHP ile ittifaka hazırlanıyorlar..

‘Güneydoğuda 20 bine yakın faili meçhul cinayet, tam da HEP+SHP ittifakı sonrasında, o SHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde işlenmişti’ hatırlatmasını, onlar bize yapacaklarına..

Biz onlara yapıyoruz..

‘Cellatınıza âşık mısınız’ diye de sorarak..

Hem cellatlarına âşıklar..

Hem de, cellatların işine son verenlere düşmanlar..

Onun için diyorum ki, 2023 seçimleri, 1991 seçimlerinin tekrarı olmaz, inşallah..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Musa Anter davası zaman aşımından bir gün sonraya ertelendi

TIKLAYIN - Musa Anter’in oğlu: Babamın dosyasını Kılıçdaroğlu’na emanet ettim