Gündem

Yeni Akit yazarı: Enflasyon ve hayat pahalılığı dış güçler baskısı, ambargo ile geçiştirilemeyecek kadar ciddi boyutlarda

"Avrupa ve ABD’de enflasyon Türkiye’den yüksek değil"

11 Temmuz 2022 09:11

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, bugünkü yazısında, enflasyon ve hayat pahalılığının sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını tüm dünyanı bununla mücadele etiğini yazdı.

Meselenin küresel boyutunun oldukça derin olduğunu ifade eden Şanlıdağ, “Pandemi ve savaşlar da enflasyonu tetikledi. Tedarik zincirinde sıkıntıların olduğu da bir gerçektir. Kendimize çekidüzen verelim, gelirimiz kadar harcayalım, eyvallah. Ancak mesele, savurganlık ve israf, şükürsüzlük gibi nedenler ya da dış güçler baskısı ve ambargo ile geçiştirilemeyecek kadar ciddi boyutlardadır.  Enflasyon meselesini toplumun kafasında fazla büyütmemesini istiyorsak, iktidarın kendisinin bu sorunu çok ciddiye alması ve ekonomi yönetiminde rasyonel adımlar atması kaçınılmazdır”  diye yazdı.

“Avrupa ve ABD’de de enflasyonun olduğu gerçeği, meseleye bigane kalmamızı gerektirmez” diyen Şanlıdağ, şöyle devam etti: “Kabul edelim ki diğer ülkelerde enflasyon bizimkinden yüksek değildir. Ülkelerin öncelikli meselesi, enflasyonu ciddiye almak ve sorunu çözmek olmalıdır. Alınması gereken önlemler her neyse bir an evvel alınmalı ve vatandaş rahatlatılmalıdır. Para politikası çok önemlidir. Tencere kaynamaz ve milletin canı yanarsa, muhalefet söz sahibi olur. Hiçbir becerisi ve ülkenin kurtuluşu için önerisi olmayan muhalefet bundan nemalanır.

Ak Parti 2023 seçimlerini garantilemek istiyorsa, vatandaşın temel tüketim ürünlerine kolay ve ucuz bir şekilde ulaşabilmesini sağlamalıdır. Üretim, istihdam ve ihracat olsun, bunlar olmadan ayakta kalınmaz.“

Yazının tamamını okumak için tıklayın