Seçim 2023

Yeni Akit yazarı Burhan: Elbette AK Parti ve Erdoğan 20 yıl boyunca yorulmuştur, hataları da olmuştur

11 Mayıs 2023 10:48

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, "Elbette AK Parti ve Erdoğan 20 yıl boyunca yorulmuştur, hataları da olmuştur. AK Parti kadrolarının da hataları olmuştur. Bunu kabul ediyorum ancak Sayın Cumhurbaşkanının istikameti doğrudur" görüşünü savundu. 

Burhan, yazısında, "Basit bir sloganla, tepki ile nefretle koskoca bir ülke yönetilemez. Bir cumhurbaşkanı adayının ülkenin ekonomisini nasıl kalkındıracağı, milli sanayii nasıl kuracağı, eğitimi nasıl yükselteceği, turizmi, tarımı nasıl geliştireceği, milli güvenliği nasıl sağlayacağı çok önemli. Millet İttifakının ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu tek bir proje yok. Bir tarafta HDP, bir diğer tarafta Millet İttifakı ve bileşenleri Erdoğan gitsin diyorlar. İyi de bir ülke tepki ile yönetilemez ki! Coğrafyamız bizim hem şansımız hem riskimiz. İşte yanı başımızda Suriye, işte Irak’ta yaşananlar, Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ediyor. Bu bölge çok sancılı bir bölge. Bu bölgede güçlü bir devlete ve güçlü bir lidere ihtiyaç var. Bunu kabul etmek gerek" düşüncesini dile getirdi.

Burhan, şu ifadeleri kullandı: 

"Elbette AK Parti ve Erdoğan 20 yıl boyunca yorulmuştur, hataları da olmuştur. AK Parti kadrolarının da hataları olmuştur. Bunu kabul ediyorum ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın istikameti doğrudur. Sayın Cumhurbaşkanı, milli bir devlet, güçlü bir devlet hayal etmektedir. Bu coğrafyada güçlü bir devlet olmadan ne Türk dünyasına ne de İslam dünyasına yardım edebilirsiniz. Peşinen şunu söyleyelim; Türkiye de bölünmek istenen ülkelerden birisidir. Suriye’de bir gecede iç savaş çıkartılmış, Irak parça parça edilmiş, Lübnan 50 yıldır istikrarsız… "