Gündem

Yeni Akit tarafından hedef gösterilen ilahiyatçı Cemil Kılıç görevine iade edildi

Kılıç, uzak bir ile atandığını söyledi

28 Mayıs 2019 13:24

Yeni Akit gazetesi tarafından hedef gösterilen ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç görevine iade edildi. Kılıç sosyal medyadan yaptığı açıklamada, hakkındaki soruşturmaların sürdüğünü ve uzak bir ile atandığını söyledi. Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma dosyasını savcılığa taşıdığını ve dava açılmasını talep ettiğini de duyurdu.

Yeni Akit ne yazmıştı?

Yeni Akit gazetesinde toplumun farklı gruplarını hedef gösteren haberlere imza atan Faruk Arslan, özetle şu satırları kaleme almıştı:

Millet ve maneviyat düşmanları, kamu kurumlarında yuvalanmaya devam ediyor. İslam karşıtı paylaşımlarda bulunan, İmam Hatipleri terörle özdeşleştiren Mustafa Cemil Kılıç adlı sözde öğretmenin, MEB kadrosunda barındırılarak Rami Atatürk Anadolu Lisesi’nde zehir saçmaya devam ettiği belirlendi. Kılıç’ın, sendikacı olması hasebi ile sağladığı “dokunulmazlığın” verdiği küstahlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Sultah Vahdettin’in akıbetiyle tehdit ettiği, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “hain” nitelemesi yaptığı, MEB’in talimatlarını çiğneyerek sınıfında öğrencilere zorla Öğrenci Andı okuttuğu tespit edildi.