Gündem

Yengesini öldüren Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet istendi 

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER'de geçen yıl aynı evde yaşadığı kardeşinin 22 yaşındaki eşini saç kurutma makinesi kablosuyla boğduktan sonra cesedini yaktığı iddia edilen tutuklu sanık Suriyeli Eymen Omar ile ona yardım etmekle suçlanan eş

20 Aralık 2018 14:17

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER\'de geçen yıl aynı evde yaşadığı kardeşinin 22 yaşındaki eşini saç kurutma makinesi kablosuyla boğduktan sonra cesedini yaktığı iddia edilen tutuklu sanık Suriyeli Eymen Omar ile ona yardım etmekle suçlanan eşi Emel Fersi\'nin yargılandığı davada mütalaa açıklandı.  Savcı, sanık Eymen Omar\'ın \"Nitelikli kasten öldürme\" ve \"Nitelikli yağma\" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 15 yıla kadar hapsini isterken, Emel Fersi\'nin ise mahkumiyetine yeterli kesin ve inandıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesini talep etti.  Mütalaada, sanığın yengesine cinsel saldırıda da bulunduğu belirtilerek, suç duyurusunda bulunulması istendi.

DAVADA MÜTALAA VERİLDİ

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi\'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanık Eymen Omar katıldı. 4. duruşmada açıklanan esas hakkındaki mütalaaya göre 10 Ekim 2017\'de meydana gelen olay şöyle oldu: Eymen Omar olay günü saat 14.00\'de söz konusu eve geldi ve kapıyı çaldı. Kapıyı yengesi Lina Halid açtı. Evde otururlarken Lina Halid  ile Eymen Omar arasında tartışma çıktı. Lina Halid  diğer odaya kaçarak odanın kapısını kitledi. Ancak Eymen Omar odanın kapısını kırarak içeri girdi ve Lina Halid ile tartışmaya ve kavga etmeye devam etti. Kavganın ardından Eymen Omar, saç kurutma makinesinin kablosu ile Lina Halid\'i boğdu. Yere düşen Lina Halid nefes alıp verdi ancak kendini kaybetti. Bu sırada Eymen Omar, Lina Halid\'in parmağına takılı bulunan yüzüğü ve boynundaki kolyeyi  aldı. Eymen Omar daha sonra Lina Halid\'in boynuna dolanmış kablo sarılı vaziyetteyken,  bu kablo ile Lina Halid\'i evin diğer odasına sürükleyerek götürdü. Omar, Lina Halid nefes alıp verirken elbiselerini kendisiyle birlikte yakıp evden kaydoldu. Evde çıkan yangın üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine geldi.  Polis evin içerisinde sırtüstü yatan, boğazına kablo dolanmış vaziyette Lina Halid\'i buldu.   

SANIK HAKKINDA CİNSEL İSTİSMARDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASI İSTENDİ

Savcı, sanığın \"Nitelikli kasten öldürme\" ve \"Nitelikli yağma\" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.  Savcı, ayrıca Lina Halid\'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre cinsel saldırıya maruz kaldığını, ancak cinsel saldırı suçundan sanık hakkında iddianamede dava açılmadığını belirterek, sanık hakkında \'cinsel saldırı\' suçundan işlem yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı\'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

SANIĞIN EŞİNİN BERATİ İSTENDİ

Öte yandan sanık Emel Fersi hakkında diğer sanık Eymen Omar tarafından işlenen \"Nitelikli kasten öldürme\" ve \"Nitelikli yağma\" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılması için kamu davası açıldığı belirtilen mütalaada,  sanık Fersi\'nin savunmasının aksine atılı suçlara iştirak ettiğine ve yardımda bulunduğuna dair mahkumiyetine yeterli kesin ve inandıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesi istendi.  Sanık Eymen Omar\'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı sanığın savunmasını hazırlaması için  taraflara süre vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı\'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Eymen Omar\'ın \"Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme\"’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile \"Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma\" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, eşi Emel Fersi hakkında ise \"suça yardım etme\" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tutuklu sanık Eymen Omar geçen duruşmada verdiği ifadesinde \"Birlikte aynı evde yaşıyorduk. Olay günü maktül ile evde yalnızdım. Eşim komşuya gitmişti, kardeşim de işteydi. Maktul ile aramızda tartışma çıktı, maktul benim eşimin şerefi olmadığını söyledi, aramızda bağırışma oldu.  Odada bulunan saç kurutma makinesini aldım, kablosunu maktulün boğazına doladım. Daha önce de kendisini tokatla dövdüm, o zaman bayılmıştı. Bayılınca boğazına kabloyu dolayıp sıktım, daha sonra can çekiştiğini anladım. Bunun üzerine battaniyeye sardım. Daha sonra da battaniyeyi çakmakla tutuşturdum. Ev yanmaya başlayınca, kaçtım. Çıkarken de balkonun yandığını gördüm. Ben maktulü kendi odasında öldürdüm, orada da yakmıştım. Maktul ile eşimin arasında herhangi bir geçimsizliği yoktu. Ben boğduktan sonra maktulü yakmadan önce üzerinde bulunan yüzüğü ve kolyesini de almıştım.\" 

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir