Gündem

Yazar Ahmet Ümit'ten Alper Taş'a destek çağrısı: Beyoğlu’nu eski güzel günlerine geri döndürelim

Yazar Ahmet Ümit, CHP'nin adayı Alper Taş'ın Beyoğlu için umut olduğunu söyledi

13 Mart 2019 14:42

Yazar Ahmet Ümit, CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’a destek çağrısında bulundu.

Alper Taş’ın Beyoğlu için umut olduğunu söyleyen Ümit, Beyoğlu’nun giderek tek seslileşmeye doğru gittiğini belirterek “Alper Taş, düşünceleri, renkli kişiliği demokratik ve sosyalist kimliği nedeniyle Beyoğlu’na bu renkliliği yeniden kazandırabilecek bir şahsiyettir” dedi.

Yazar Ahmet Ümit, Taş’a destek videosunda şunları söyledi:

“Alper Taş’ın aday olması Beyoğlu için bir umuttur. Çünkü Beyoğlu tarihsel yapı gereği çok kültürlülüğü içeren, çok kültürlülüğü savunan, sanatın bulunduğu, hayatın bulunduğu, siyasetin bulunduğu, farklı kültürlerin bir arada bulunduğu bir bölge. Ne yazık ki bu günlerde tek seslileşmeye doğru gidiyor.  Alper Taş kendi düşünceleri nedeniyle çok renkli kişiliği nedeniyle demokratik ve sosyalist kimliği nedeniyle Beyoğlu’na bu renkliliği yeniden kazandırabilecek bir şahsiyettir. O nedenle Beyoğlu’nda Alper Taş’ı destekleyelim, omuz verelim ve Beyoğlu’nu eski güzel günlerine geri döndürelim.”

Ümit’in destek videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Taş, “Beyoğlu’nun güzel günlere olan yolculuğunda, ilham aldığımız eserlerin sahibi, değerli edebiyatçımız Ahmet Ümit’e desteği için çok teşekkürler” dedi.

Daha önce usta tiyatro oyuncusu Genco Erkal ve oyuncu Nejat İşler'de Taş'a destek mesajı vermişti.