Gündem

Yaşar Okuyan: Kemal Bey’in söylediklerinin gerçekle ilgisi yok

"Biz ülkücü hareketin içinde olan ve yargılananlar 3 ismi asla affedemeyiz: Kenan Evren, Raci Tetik ve Nurettin Soyer"

03 Şubat 2019 10:03

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fox TV'deki açıklamalarının ardından aradığı Yaşar Okuyan'ın söylediklerini aktardı. "Babası ayrı, kendisi ayrı, onun adaylığı beni rahatsız etmez" diyerek, İzmir için destek vermek istediğini söylediğini ifade eden Okuyan, Kılıçdaorğlu'nun, Nurettin Soyer için, "Başarılı bir hukukçudur, hakkını yemeyelim" sözlerinin gerçekle bir ilgili olmadığını belirtti. Okuyan, "Soyer iyi bir hukukçu filan değildi. Benim ‘O Yıllar’ kitabımda 5-6 yerde geçer, sorgumu yapmıştı, yaşananları unutmam mümkün değil" dedi.

Öte yandan Okuyan, "Ben babayı ayrı oğlu ayrı tutuyorum ama Nurettin Soyer’i de kimse aklayamaz. Biz ülkücü hareketin içinde olan ve yargılananlar 3 ismi asla affedemeyiz: Kenan Evren, Raci Tetik ve Nurettin Soyer" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Fox TV'deki açıklamaları için TIKLAYIN.

Nagehan Alçı'nın, "CHP’de neler oluyor? Tartışmalar bugün bitecek mi?" başlığıyla (3 Şubat 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Programda konu tabii ki Tunç Soyer’e de geldi. Kılıçdaroğlu, Tunç Bey’in ne kadar çalışkan ve başarılı olduğunu anlattı beklendiği gibi. Bu elbette doğru da.

Bu noktada Yaşar Okuyan’dan bahsetti. 12 Eylül’de Nurettin Soyer’in idam talep ettiği isimlerden biri olan Okuyan’ın kendisine geldiğini ve oyunu Tunç Soyer’e vereceğini ilettiğini söyledi.

Buraya kadar gayet makul bir konuşmaydı. Ancak sonrasında Kemal Bey de tarihi çarpıtmayı tercih etti. Nurettin Soyer için “Hiçbir suçu yok. Başarılı bir hukukçudur, hakkını yemeyelim” dedi.

Bunun üzerine ben de Yaşar Okuyan’ı aradım ve Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen diyaloğu sordum.

Şöyle dedi Okuyan: “20 gün kadar önce Kemal Bey’e gittim. İttifak çerçevesinde biz İstanbul ve Ankara adaylarına destek vermek için hem Ekrem İmamoğlu hem de Mansur Yavaş’ın toplantılarında eski bakanlar olarak bulunduk.

İzmir için de destek vermek isteriz, demeye gittim. O sırada henüz isim netleşmemişti. Ama Tunç Soyer ismi geçiyordu. ‘Babası ayrı, kendisi ayrı, onun adaylığı beni rahatsız etmez’ dedim. Bunu Tunç Soyer’e de söylüyorum. Son 10 günde 6-7 kez konuştuk. En sonuncusu bu sabahtı. Ben babayı ayrı oğlu ayrı tutuyorum ama Nurettin Soyer’i de kimse aklayamaz. Biz ülkücü hareketin içinde olan ve yargılananlar 3 ismi asla affedemeyiz: Kenan Evren, Raci Tetik ve Nurettin Soyer. Kemal Bey’in söylediklerinin gerçekle ilgisi yok. Soyer iyi bir hukukçu filan değildi. Benim ‘O Yıllar’ kitabımda 5-6 yerde geçer, sorgumu yapmıştı, yaşananları unutmam mümkün değil.”


Yazının tamamı için tıklayın.