Gündem

Yargıtay Tetkik Hâkimi Okur'a yaralama suçundan 13 yıl hapis talebi

08 Aralık 2022 13:04

Güncelleme: 08 Aralık 2022 14:24

Ankara'da, evinin önünde kimlik sorduğu gençlerden birini tabancayla bacağından, diğerini  de sırtına tekme atıp kafasına kabzayla vuran Yargıtay Tetkik Hâkimi Cabir Okur hakkında savcılık tarafından "kasten yaralama" ve "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 13 yıl hapis cezası istendi.

Ankara'nın Balgat ilçesinde oturan Yargıtay Tetkik Hâkimi Okur, gece saatlerinde anahtarlarını evde unuttukları için kapıda bekleyen gençlere kimlik kontrolü yapmak istedi. 22 yaşındaki Mujtaba M. (22) ve 23 yaşındaki Ayrullah N.'ye (23)silah doğrultan Okur, gençlerden birinin sırtına tekme atıp kafasına kabzayla vurdu. Okur, gençleri yere yatırdıktan sonra Ayrullah N.'yi de bacağından vurdu. 

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre ihbar üzerine olay yerine polisler gelirken Okur, elindeki silahın şarjörünü çıkararak yere bıraktı. Gözaltına alınan Okur, aracından sigara almaya indiğini, eve çıkmak üzereyken konuşmalarından yabancı uyruklu olduklarını anladığı iki kişiyi kapının önünde gördüğünü, "kime geldiniz?" diye sorduğunda, yabancı dilde bir şeyler söylediklerini kaydetti.

Okur, birinin elini arkasına götürdüğünü, kendisine zarar vereceğini düşünerek belindeki silahı çekip şahısları uyardığını, eli belinde olan şahsın elini öne doğru aldığı sırada aşağıya doğru uyarı ateşi açtığını, şahsın yanına yaklaştığı için vurulduğunu, hemen polis ve ambulans çağırdığını söyledi. Sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği'nce serbest bırakılan Okur'un silahına el kondu.

13 yıl hapis istemi

Adli Tıp Kurumu raporunda, Ayrullah'ın silahla yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceğine, kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarını ağır etkilediğine dikkat çekildi. Savcılık, Okur'un, "kasten yaralama" ve "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 13 yıl hapsini istedi. Okur, önümüzdeki günlerde yargılanacak.