Gündem

Yargıtay, Nevin Yıldırım hakkında istenen müebbet hapis cezasını onadı

Yıldırım, 25 Ocak 2015'te "tasarlayarak insan öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı

23 Mayıs 2019 10:06

Kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider'i öldüren Yıldırım Yıldırım'ın müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada Yargıtay 1. Ceza Dairesi Yıldırım'ın cezasını onadı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yıldırım’a verilen cezanın onanması yönünde görüş belirttiği dava dosyasında en son 16 Mayıs’ta duruşma yapılmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi bugün sabah saatlerinde kararını açıkladı.

İyi hal indirimi ve "haksız tahrik" hükümleri uygulanmadı

Yargıtay kararında Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezanın hukuka uygun olduğuna karar verirken, üyelerden birinin “haksız tahrik” uygulanması gerektiği yönünde karşı görüş belirttiği öğrenildi.

Kararı Sendika.Org’a değerlendiren Avukat Selin Nakıpoğlu, “Kararı henüz okumadım. Ancak Yargıtay, Nevin’e verilen cezayı onadı. Sicili kabarık sanıklara bile uygulanan iyi hal indirimleri Nevin’e uygulanmadı. Bu karar yargının ne kadar erkek olduğunun örneğidir” dedi.

Ne olmuştu?

Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nce "tasarlayarak insan öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz üzerine Yargıtay, Yıldırım hakkındaki kararı, ‘olayı gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği’ gerekçesiyle usul yönünden bozmuştu.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nce müebbet hapis verilmişti. Bu karara karşı yapılan temyiz üzerine de dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesine gelmişti.

Yıldırım'ın müebbet hapis cezası aldığı duruşmaların kronolojisi için tıklayınız