Gündem

Wagner'in kurucusu Prigojin için Rostov’da anma töreni düzenlendi

Fotoğraf: AA

24 Ağustos 2023 21:52

Rusya'nın Rostov-na-Donu’da bulunan Wagner merkezi önünde toplananlar, Tver'de düşen uçakta hayatını kaybeden Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ve 10 kişinin anısına mum yaktı, çiçek bıraktı.

Rusya'nın Tver kentinde düşen uçakta hayatını kaybeden Wagner'in kurucusu Prigojin, Rostov-na-Donu kentinde bulunan Wagner merkezi yakınlarında anıldı.

Fotoğraf: AA

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) da düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı.

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülmüştü.

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Wagner Lideri Prigojin'in ölümüne ilişkin ailesine başsağlığı dilemiş, "Bilirkişi raporu zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek" demişti.

TIKLAYIN | Putin'den Prigojin için başsağlığı mesajı: Yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı

TIKLAYIN | İngiliz makamlarından Prigojin açıklaması: Uçağı Putin'in emriyle Rus iç istihbaratı düşürdü