Gündem

Veteriner hekimlerden ilkokullara 'hayvan sevgisi dersi' önerisi

"Çocuklar ilkokul 1'inci sınıftan itibaren hayvan sevgisiyle büyüsün"

30 Mayıs 2019 09:56

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, TBMM Hayvan Hakları Komisyonu'na öneri sundu. Eroğlu, ilkokuldan itibaren müfredata 'hayvan sevgisi dersi' konulmasını önererek, "Çocuklar ilkokul birden itibaren hayvan sevgisi ile büyüsün" dedi. 

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre, TBMM Hayvan Hakları Komisyonu’nda önerilerini sunan Eroğlu, “Birliğimize bütçe verin, tedaviye muhtaç tüm sokak hayvanlarını tedavi edelim. Bu kabul edilirse sokakta sağlıksız, tecavüze, işkenceye uğramış, travmalı hayvan kalmayacak” diye konuştu. 

Sağlık kontrolleri için rehabilitasyon merkezleri, hayvan refahı polisi, hayvan haklarını koruma müfettişleri birimlerinin kurulması gerektiğini dile getiren Eroğlu, “Hayvanseverler, vatanseverler, üniversiteler, Tarım Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve STK olarak TVHB gibi konunun tüm paydaşları bir araya gelecek, yasada bazı şeylerin adını koyacak” dedi. Eroğlu aynı zamanda çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması için müfredata ek ders konulmasını önerdi.