Dünya

Venezuela Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan, Maduro’yu Türkiye'ye davet etti

08 Ağustos 2024 00:09

Venezuela’daki başkanlık seçimini kazanan Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yapan Erdoğan, Venezuela halkını tebrik etti, Maduro'yu ise Türkiye’ye davet etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye’nin Venezuela’daki diyalog sürecine destek vermeye devam edeceğini, Venezuela halkına huzur, refah ve esenlik dileklerini ifade etti.

Voa Türkçe'de yer alan habere göre, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil’in ise sosyal medya hesabından Türkçe ve İspanyolca olarak yayınladığı resmi bildiride ise Erdoğan’ın 28 Temmuz’da yapılan başkanlık seçimi için Venezuela halkını tebrik ettiği ve seçim sürecinin tüm aşamalarına katılan gözlemcilerden gelen raporlardan memnuniyet duyduğunu ve Ulusal Seçim Konseyi tarafından açıklanan tartışmalı sonuçların teyit edileceği merci olan Yüksek Adalet Divanı tarafından atılan adımları desteklediği ifade edildi.

Bildiride Erdoğan’ın en kısa zamanda Türkiye’ye resmi bir ziyaret yapmaya davet ettiği ve iki ülke arasındaki stratejik projeleri ilerletme konusunda kararlılığını ilettiği kaydedildi.

Venezuela’da hükümete yakın medya tarafından Erdoğan’ın, resmi verilere göre başkanlık seçimini kazanan Maduro’yu, resmi olarak tebrik ettiği şeklinde lanse edilse de her iki ülke tarafından yapılan resmi açıklamalarda, Erdoğan’ın seçimden dolayı Maduro’yu değil Venezuela halkını kutladığı ve seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ettiği görülüyor.