Gündem

Veli Ağbaba'dan Ogün Samast ziyaretini eleştiren Nedim Şener'e yanıt: İyi, kötü ayırt etmeden herkesi ziyaret ettik; seni de ettiğimiz gibi

18 Kasım 2023 23:29

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2012 yılında Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın cezaevinde ziyaret edilmesini eleştiren gazeteci Nedim Şener'e yanıt verdi. Ağbaba, "Kişinin katil olmasına, pislik olmasına, düşkün olmasına, alçak olmasına, şerefsiz olmasına bakmadan İnsan Hakları Komisyonu olarak herkesi ziyaret ettik. Haklı ya da haksız, iyi ya da kötü diye ayırt etmeden ziyaret ettik. Aynı seni ziyaret ettiğimiz gibi…" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2012 yılında Manisa milletvekilliği döneminde aynı zamanda partisinin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonunda da yer alıyordu. Özel, komisyonun hazırladığı bir rapor için Hrant Dink'in katili Ogün Samast ile de görüşmüştü.

Gazeteci Nedim Şener, Dink'in katili Samast'ın tahliyesinin ardından Özel'in bu ziyaretini eleştirdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise eleştirilere yanıt verdi. 

Ağbaba, X hesabından Şener'in paylaşımını alıntılayarak şunları söyledi: 

"Kişinin katil olmasına, pislik olmasına, düşkün olmasına, alçak olmasına, şerefsiz olmasına bakmadan İnsan Hakları Komisyonu olarak herkesi ziyaret ettik. Haklı ya da haksız, iyi ya da kötü diye ayırt etmeden ziyaret ettik. Aynı seni ziyaret ettiğimiz gibi…"