Dünya

Vegan ev sahibinden kiracılarına "et pişirme" yasağı

20 Haziran 2023 16:29

ABD'de New York eyaletinin Brooklyn bölgesinde vegan ev sahibi Michal Arieh Lerer, kiraya verdiği evlerde et ve balık ürünlerinin pişirilmesini yasakladı.

The New York Times gazetesinin haberine göre; bina sahibi, üst katında yaşadığı apartmanda et kokusundan rahatsız olması nedeniyle kiracılara et ve balık ürünleri pişirmeme kuralı koydu. Et tüketen kiracılara ayrımcılık yapılmadığını, isteyenlerin et pişirmedikleri sürece evleri kiralayabileceklerini aktaran emlakçı Andrea Kelly, ev sahibi Michal Arieh Lerer'in dışardan etli yemek siparişlerini kısıtlamadığı bilgisini paylaştı.

Binanın diğer sahibi ve Michal Arieh Lerer'in eski eşi Motti Lerer de kuralın 'ayrımcılık' olmadığını ve kiracıların 'binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini' belirtti. Vegan olan Motti Lerer ayrıca, 2007'de binayı satın almalarının ardından et pişiren kişilere evleri kiralamadıklarını ifade etti.

Öte yandan, kiralık ev ilanının, internet sitesinden kaldırıldığı görülürken, emlakçının ilanlarında da et pişirme yasağının artık yer almadığı da görüldü. (AA)