Dünya

Vatandaştan Britanya Başbakanı Johnson'a hastanede tepki: Buraya basına şov yapmaya geliyorsunuz

19 Eylül 2019 07:45

Britanya başbakanı Boris Johnson, dün ziyaret için gittiği hastanede bir vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya geldi.

Hastane ziyareti sırasında Başbakan Johnson’ın yanına gelerek tepkisini dile getiren genç adam, başbakana "buraya basın mensuplarına şov yapmaya geldiniz" dedi.

"Hani gazeteciler nerede?"

Johnson, kendisine tepki gösteren vatandaşa, "Hani gazeteciler nerede?" diye sordu. Genç adam da "Bunlar kim? diye cevap vererek kayıttaki basın mensuplarını işaret etti.

"Doktor ve hemşire yok"

Eleştirilerini sürdüren vatandaş Johnson’a "Burada yeteri kadar doktor ve hemşire yok. NHS tamamen dağıtılmış durumda. Yıllardan beri bu sağlık hizmeti darmadağın olmuş durumda. Bana bugün yaptığınız bu gösterinin, basın mensuplarıyla hiç bir alakası olmadığını söylüyorsunuz. Sizin yalanlarınızla her şeyin düzeleceğine inanıyoruz’’ diyerek tepkisini dile getirdi .

Yaşanan sözlü diyaloğun ardından hastane ziyaretine devam eden başbakan Boris Johnson, akşam saatlerinde attığı tweetle, yaşanan olaya açıklık getirdi. Johnson, tweetinde "57 gündür başkanlık görevini yapıyorum. Benim işlerimden bir tanesi ise çevredeki insanlarla, onların yaşamış olduğu büyük sıkıntıları ve dertlerini dinlemek ve konuşmak. Beni desteklemeleri veya desteklememeleri bu konu da hiç önemli değil. Bugün bu genç adama problemini benimle paylaştığı için teşekkür ederim. Bu durum utanılacak bir durum değil, işimin bir parçası" sözleriyle yaşamış olduğu tartışmanın videosunu sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.