Gündem

Vatandaşlar, AKP'li Gebze Belediye Başkanı’nı yuhalayıp salonu terk etti!

Halk meclisi toplantısında mahalle halkı, imar ve tapu konusunda Başkan Büyükgöz’den bir an önce bilgi isteyince gerginlik yaşandı

08 Kasım 2023 14:59

Ergün Demir - İzmit

AKP’li Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleri Halk Meclisi toplantısında arbede çıktı. Bir polis memuru ile vatandaş yumruk yumruğa kavga etti. Başkan Büyükgöz’e ıslık çalarak ve yuhalayarak tepki gösteren mahalleliler salonu terk etti.

AKP’li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dün akşam Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi Halk Meclisi Toplantısı yaptı. Gebze Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve çok sayıda sivil polis memurunun da hazır bulunduğu toplantıya vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda, Başkan Büyükgöz’ün, proje ve hizmetlerle ilgili sunumunun uzun sürmesi, "bölge sakinlerinin en önemli sorunu olan tapu ve imar konusuna gelmemesi" gerekçesiyle tepkilere neden oldu.

“Dinlemek istemeyen gidebilir”

Mahalle halkı, imar ve tapu konusunda Başkan Büyükgöz’den bir an önce bilgi isteyince ortam gerildi. Vatandaşın tepkisi sonrası Büyükgöz, “Ben buraya tapu-imar bilgilendirmesine gelmedim. Dinlemek istemeyen gidebilir” diye konuşunca, mahalleliler Başkan Büyükgöz’ü yuhaladı. Bir bölüm vatandaş ise ıslıklarla tepki göstererek salonu terk etti.

Bu sırada bir mahallelinin Başkan Büyükgöz’ün konuştuğu kürsüye yaklaşarak, sesini duyurmaya çalışması üzerine gerginlik arttı. Vatandaşa müdahale ederek kürsüden uzaklaştırmaya çalışan bir polis memuru ile vatandaş arasında kavga çıktıı. Sivil polis memuru vatandaşa vurunca vatandaş da ona tepki gösterdi. Araya giren diğer polisler ile vatandaşlar kavgayı güçlükle ayırdı.